Glas Javnosti

POZIV NA BUĐENJE ZAGORKI DOLOVAC: Kafa i povez za oči kao simbolični pokloni za tužiteljku! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas Javnosti

Podmladak Narodne stranke danas su bili u poseti Republičkom javnom tužilaštvu. Javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac poklonili su kafu, koja treba da je "probudi“, kako bi uvidela šta je njena funkcija, kao i povez za oči, koji će je podsetiti da je pravda slepa i da se mora primenjivati na sve, bez obzira na stranačku pripadnost.

Omladinci su tom prilikom podsetili da se Dolovac od 2012. godine gotovo ne oglašava ni po jednom pitanju iz njene nadležnosti i ne pokreće postupke u slučajevima u kojima postoji osnov sumnje da je učinjeno krivično delo.

Naveli su da su afere “Savamala“, “Jovanjica“, “Krušik“, “Helikopter“ i “Tetka iz Kanade“ samo neki od teških zločina pred kojima je Dolovac ostala nema.

-Umesto da kao državni tužilac podiže opužnice i svojim delovanjem pokaže da zločine prolazi nekažnjeno, ona je uspela da veliki broj građana zaboravi da ova funkcija uopšte postoji- izjavio je predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić.

Povernik Omladine za Novi Beograd Petar Mitov rekao je da Republički javni tužilac nije nevladina organizacija pa da može selektivno delovati, kao i da ona mora da pokrene krivični postupak svaki put kada se pojave osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

(Izvor: FoNet)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR