Glas Javnosti

POTRESNO OBRAĆANJE ĆERKE UHAPŠENOG PANTIĆA : Moli da se čuje sa ocem

Politika
Autor: Glas javnosti

Ivana Pantić (30), mlađa ćerka uhapšenog Dejana Pantića, inače lekarka po zanimanju, obratila se danas javnosti i moli, posebno međunarodnu zajednicu, da im se omogući da nakratko vide oca ili da ga bar čuju, da znaju kako je, jer pet dana nemaju nikakav kontakt s njim.

- Ja sam Ivana, ćerka Dejana Pantića koga drže nevinog u pritvoru. Pitam da li moj otac ima neka prava u tom pritvoru, da li on ima prava na lekarski pregled, da li ima prava da komunicira sa svojim advokatom i da li ima pravo na jedan telefonski poziv? Pitam sve i pozivam se na međunarodnu zajednicu. Kakva su njegova prava? Peti dan mi ne znamo ništa, ne znamo ni kako je ni da li je dobio lekove. Molim da mu, ako možete, omogućite bar jedan poziv ili posetu, da od njega čujemo kako je i u kojim je uslovima tamo - rekla je Pantićeva ćerka u potresnom apelu

Podsetimo, Pantićev sin je prethodno uputio apel da njihov otac dobije lekove jer je srčani bolesnik. U međuvremenu njemu su dostavljeni lekovi, ali tek nakon nekoliko apela i porodice i srpskih zvaničnika.


Pantiću, koji je uhapšen na Jarinju, navodno zbog terorizma, određen je pritvor od 30 dana, ali do sada mu nije omogućena nijedna poseta, već ga je i advokat video samo putem video-poziva.

Ranije danas, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković na Tviteru je takođe apelovao na međunarodnu zajednicu, podsetivši da je danas peti dan kako je Dejan Pantić utamničen u bazi kosovske policije, a da ga njegova porodica nije videla ni čula ni na minut. 

- Evropo, kada će ovom srčanom bolesniku biti omogućeno da se čuje i vidi s porodicom, što je jedno od osnovnih ljudskih prava - upitao je Petković specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, šefa Misije OEBS na Kosovu Majkla Davenporta i predstavnike Euleksa piše 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR