Glas Javnosti

POSLANIK AFD: Srbija je na meti "obojenih revolucionara"

Politika
Autor: Glas javnosti

Demonstracije u stilu "ozloglašene obojene revolucije", s druge strane, možda su bile više na dnevnom redu opozicije i mogle su generalno dovesti u pitanje demokratski proces, navode u Afd-u.

Šef odbora za evropsku politiku poslaničke grupe Alternative za Nemačku (AfD) Harald Vajel istakao je da se, s obzirom na "demokratsko" upravljanje u SAD i EU, mnoge kritike na račun Srbije zbog proteklih izbora, ispostavljaju "fanatičnim i kontradiktornim".

Vajel i njegov kolega Malte Kaufman kao poslanici Bundestaga iz redova AfD posmatrali su izbore u Srbiji 17. decembra.

U saopštenju, AfD navodi da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova lista pobedili na izborima, i da je šef srpske države 21. decembra ukazao na "mešanje jedne važne zemlje u izborni proces na najbrutalniji način".

Nemačka stranka podseća da su domaći i strani mediji i nevladine organizacije unapred kritikovali "eksploataciju postojećih resursa i struktura od strane vladajućih stranaka", uključujući navode o nedopustivoj pomoći medijskoj kampanji, navodnu kupovini glasova, prevoženje birača autobusima, kao i ciljanom zastrašivanju.

Demonstracije u stilu "ozloglašene obojene revolucije", s druge strane, možda su bile više na dnevnom redu opozicije i mogle su generalno dovesti u pitanje demokratski proces, navode u Afd-u i podsećaju da su slični protesti 2019. godine dobili podršku zapadnih medija.

Vajel smatra da je "tink-tenk" organizacija Centar za savremenu politiku, blizak EU, pre izbora "propagandno pripremio demonstracije".

Citira reči predsednika Srbije da se "strane sile mešaju u demokratske procese u Srbiji i mogle bi da pokrenu obojenu revoluciju jer im se ne sviđa rezultat", ali dodaje i da je "dobrih" 360 međunarodnih posmatrača izjavilo da su " birači imali političke alternative, ali…"


"Primer ovog mešanja je i tink-tenk Centar za savremenu politiku blizak EU, koji želi da Srbiju uvede u Uniju po svaku cenu i koji je pre izbora propagandno pripremio demonstracije", naveo je Vajel.

Ipak, dodaje da se, s obzirom na "demokratsko" upravljanje u SAD i EU, mnoge kritike ispostavljaju prilično fanatičnim i kontradiktornim.

"Mnoge stvari za koje optužuju neke druge ljude i države odavno su vraćene u političku kutiju alata zapadnih uzornih zemalja, gde vlasti, državne kompanije i mediji obezbeđuju da nijedna opozicija ne ’poraste u nebo’", dodao je Vajel.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR