Glas Javnosti

Poslaničko mesto i beneficije: BESPLATAN SMEŠTAJ I DUPLE FUNKCIJE za predstavnike u SKUPŠTINI SRBIJE

Politika
Autor: Glas javnosti

Skupštiniski Odbor za administrativno-budžetska i mandantno-imunitetska pitanja je dozvolio da 12 poslanika i tri skupštinska funkcionera obavljaju duple funkcije, takođe su odobreni i troškovi iznajmljivanja stana poslanicima koji neće putovati, ili živeti u hotelima.

Odbor je bez bilo kakve rasprave dozvolio da se plate troškovi stana bivšoj predsednici Skupštine Maji Gojković koja je tu uslugu koristila i u prethodnom sazivu, i to od 3. avgusta kada su potvrđeni mandati, pa do izbora za ministarku kulture.

Odbor je odobrio troškove na ime zakupa stana u iznosu od po 35.000 dinara mesečno i poslanicama Ivani Popović sa liste “Aleksandar Vuči – Za našu decu” i Dubravki Kralj iz Socijalističke partije Srbije.

Poslanik SPS-a Đorđe Milićević dobio je dozvolu da za vreme mandata radi i kao savetnik direktora Javnog preduzeća “Srbijašume”. Vladimir Marinković i dalje će biti direktor Visoke strukovne škole za preduzetništvo, dok je ostalih desetoro poslanika uglavnom tražilo saglasnost za mesta u upravnim odborima ili da ostanu i odbornici u gradskim ili opštinskim skupštinama.

Generalnom sekretaru Skupštne Veljku Odaloviću odobreno je da bude i član Republičke izborne komisije, dok je Miroslavu Šestoviću konstatovan prestanak rada na mestu šefa kabineta predsednika Skupštine.

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja konstatovao je i ostavku narodne poslanice Marije Jovanović.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR