Glas Javnosti

POSLANICA TEPIĆ PISALA DR KONU! Marinika: 'Da li ćete tražiti odlaganje glasanja ili podnosite ostavku?'

Politika
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić uputila je otvoreno pismo članu Kriznog štaba Vlade Srbije dr Predragu Konu i upitala ga da li će zvanično tražiti da se ne održi ponovljeno glasanje na izborima 1. jula

Marinika Tepić je u otvorenom pismu,postavila tri pitanja epidemiologu Predragu Konu, a evo šta je rekla.

Kako je poručila, u sredu će više od 200.000 građana izaći na ponovljeno glasanje na biračkim mestima koje je ustanovio RIK i "tokom čitavog dana, pored njih, konstantno će među četiri zida boraviti najmanje 10.000 članova biračkih odbora i tokom noći ručno brojati stotine hiljada listića i radnog materijala". 
 
"Ne mogu kriti razočarenje zbog vaše jučerašnje i zakasnele izjave da je bilo pritisaka da se izbori održe, jer je čujemo tek nakon 'izbora', umesto pre. Kao i zbog ljutnje koju ste pokazali prema građanima koji su zbunjeni ili sasvim opravdano sumnjaju u izjave koje dolaze iz Kriznog štaba, naročito od članica Brnabić i Kisić, koje su politički obojene, dok ljudi satima leže po trotoarima ispred Covid ambulanti čekajući testiranje i rezultate. Ili zbog svih nas koji smo nedeljama upozoravali da su izbori u nevreme još uvek snažne epidemije prava tempirana bomba, koja će ugroziti opšte javno zdravlje cele Srbije. Ipak, neretko ste ostajali kao ostrvo savesti u moru instrumentalizovanih članova Kriznog štaba kojima se stoga ni ne obraćam, no Vama, uz molbu da nam stoga jasno odgovorite na sledeća pitanja", navodi Tepić.
 
Pitanja koja postavlja Predragu Konu su, osim potencijalnog odlaganja ponavljanja glasanja, koje tačno mere smatra da treba primeniti u zatvorenom i otvorenom prostoru, da li je sada ključno zatvaranje noćnih klubova i da li će podneti ostavku.
 
"Ovog puta očekujemo vaš odgovor pre ponovljenog glasanja u sredu 1. jula, ujedno i kao priliku da sačuvate naše poverenje", poručuje Marinika Tepić.

(Izvor: N1/021.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR