Glas Javnosti

POSETA BAČKOJ PALANCI: Premijerka obišla porodicu nastradalog dečaka

Politika
Autor: Glas javnosti

Premijerka Ana Brnabić posetila je porodicu nastradalog dečaka u Bačkoj Palanci. Kako je navela na svom Instagramu, obišla je Bačku Palanku koja je uz Novi Sad pretrpela najviše štete u olujnim nevremenima, koja već nedeljama pogađaju region.

„Posetila sam i porodicu Mijaljković, koja je ostala bez svoja dva člana i to je nešto što im niko na svetu, ni na koji način, ne može nadoknaditi. Sve što bih rekla je suvišno, osim da ću lično tražiti odgovornost za sve koji su svojim nečinjenjem doveli do toga da budu izgubljeni ljudski životi“, napisala je premijerka na svom Instagramu.

Snimci iz ulice Slobodana Bajića Paje u Bačkoj Palanci objavljeni su prethodno na Instagramu lokalnog medija. Na snimku se može videti premijerka Brnabić kako razgovara sa građanima.


„Ono što je najvažnije – država neće ostaviti svoje građane na cedilu, pomoći ćemo u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena, baš kao što smo uradili nakon poplava. To ćemo uraditi u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja. Uložićemo nadljudske napore da deca u septembru imaju redovnu nastavu u bezbednim objektima, domaćinstva siguran krov nad glavom i svim stanovnicima obezbedimo obnovljenu infrastrukturu“, navela je premijerka.

Poseta je bila bez najave medijima, tako da ni jedna novinarska ekipa nije ispratila ovaj događaj.

Podsećamo, pre dečaka, koji je stradao od strujnog udara u Bačkoj Palanci, na isti način je nekoliko dana ranije poginuo i njegov deda, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu. Problem sa kablovima je nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio.

„Elektrodistribucija Srbije“ saopštila je da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR