Glas Javnosti

PORFIRIJE : Postignut dogovor o Temeljnom ugovoru

Politika
Autor: Glas javnosti

Patrijarh SPC Porfirije izjavio je danas posle, sastanka sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, da su postignuti dogovor i saglasnost oko Temeljnog ugovora, da je tekst usaglašen

Tekst je usaglašen i da sada treba da prođe kroz Sinod SPC i bude potvrđen, nakon čega će biti dogovoren datum potpisivanja.

- Polazeći od činjenice da je crkva odvojena od države i da naša crkva gde god ima svoju jurisdikciju apsolutno poštuje svaku državu i njene zakone - rekao je Porfirije prenosi Telegraf


Kaže da je se ušlo u završnu završnu fazu izrade Temeljnog ugovora.

- I ovog trenutka mislim da mogu da kažem da je postignut dogovor i da je postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora, s tim što mora da se ispoštuju i procedure i kada je reč o Vladi CG i SPC. Postojeći tekst koji je usaglašen mora da prođe kroz Sinod i bude potvrđen i prihvaćen i ako Bog da bude sve u redu, onda ćemo pristupiti dogovoru oko datuma potpisivanja - istakao je patrijarh.

On je istakao da će kada sve bude završeno oko potpisivanja Temeljnog ugovora to doprineti i normalizaciji odnosa između drržave CG i SPC.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR