Glas Javnosti

Pomen Oliveru Ivanoviću služen na mestu ubistva u Kosovskoj Mitrovici

Politika
Autor: Glas javnosti

Ispred prostorija Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici, jutros je služen pomen povodom pete godišnjice ubistva lidera te stranke Olivera Ivanovića.

Kako je preneo Kossev, ispred prostorija te stranke jutros u 8.15, na mestu i u vreme kada je ubijen, sveće su zapalili članovi Ivanovićeve porodice, prijatelji, poslanici Narodne stranke i Demokratske stranke, kao i opozicioni politički aktivisti sa Kosova.

Medju okupljenima su bili potpredsednik Demokratske stranke Srdjan Milivojević, funkcioneri Narodne stranke Miroslav Aleksić, Borislav Novaković, Stefan Jovanović, direktor za kampanje pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović kao i lokalni politički aktivisti Miko Biševac, Žarko Ristić, Nebojša Jović, Ivan Mitić i Aleksandar Arsenijević.
Milivojević je ocenio da Ivanovića nisu ubli ni Srbi ni Albanci, "već neljudi", ističući da će svi koji su učestvovali odgovarati zbog toga.

"I ja im poručujem, kako su prošle ubice Ivana Stambolića, kako su prošle ubice Slavka Ćuruvije, tako će proći ubice i nalogodavci ovog zločina, ne samo ubice, nego i nalogodavci", kazao je Milivojević.

Podsetio je one koji su inspirisali, organizovali i sproveli, kako je naglasio, "sramotni spot koji se vrteo po televizijama i koji je najavljivao ubistvo", na reči koje su ispisane na Ivanovićevoj spomen ploči "Ne može ovo zlo zauvek trajati, valjda će i pravde biti".


Milivojević je naveo i da će srpska javnost saznati ko je naručio taj spot, ko je organizovao i sproveo političko ubistvo, ističući da "neće biti amnestije i praštanja za te zločine".

Lider pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović naglasio je da Kosovska Mitrovica ne sme da zaboravi Ivanovića.

"Deluje da ćutanje sa svih strana, na čoveka koji je sudski progonjen od kosovskih institucija, kome je crtana meta sa nacionalnih frekfencija i na šta je ćutala medjunarodna zajednica, nije dostojno čoveka kog Mitrovica mora pamtiti, jer ako Mitrovica zaboravi Olivera Ivanovića, ni Mitrovica ni Sever Kosovo neće postojati", kazao je on.

Na pomenu su bili prisutni pripadnici Kosovske policija, javio je portal Kossev.

Na istom mestu godišnjicu ubistva svog nekadašnjeg lidera pomenom i paljenjem sveća obeležila je danas i Gradjanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda".

Veći deo članova porodice godišnjicu je obeležio na Novom groblju u Beogradu, gde je Ivanović sahranjen.

Lider Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović je ubijen s više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu na današnji dan pre pet godina ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Beta.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR