Glas Javnosti

POLJUBAC DESNIČARA! Šešelj sa prijateljem u strasnom zagrljaju (EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA)

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski, koji je 6. aprila preminuo nakon duge i teške bolesti, bio je veliki prijatelj predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Više puta je dolazio u Srbiju kao gost ekstremno-desničarskih partija i političara, poput Srpske radikalne stranke i Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arkana.

Godinama kasnije je održavao bliske kontakte sa Vojislavom Šešeljem, predsednikom Srpske radikalne stranke.

Prilikom jednog susreta 1994. godine uslikao ih je Šone Nešić. Kroz objektiv čuvenog svetskog fotoreportera nastala je i ova fotografije dvojice prijatelja koju objavljuje “Glas javnosti”.

- Sa dubokim žaljenjem sam primio vest da je u Moskvi umro moj dugogodišnji prijatelj Vladimir Volfovič Žirinovski. Bio veliki ruski patriota, prijatelj Srpske radikalne stranke i celog srpskog naroda. Više puta je bio u Srbiji i uvek veoma srdačno dočekivan. Bio je i dragi gost SRS-a, a opština Zemun ga je na moj predlog 1998. godine proglasila počasnim građaninom. Uvek istupao protiv svih srpskih neprijatelja, a u Beograd je stigao i u vreme najtežih napada na srpski narod. Njegova smrt je veliki gubitak, a ostaće zapamćeno da je i iz bolesničke sobe uputio reči podrške hrabroj ruskoj vojsci koja učestvuje u specijalnoj vojnoj akciji u Ukrajini - poručio je Šešelj posle vesti da mu je umro dugogodišnji prijatelj.

Žirinovski, poznat po ekstremno desničarskim stavovima, preminuo je u 75. godini. Prethodnih meseci zdravlje mu je bilo narušeno, u februaru je preležao korona virus. Predsednik Liberalno demokratske partije Rusije, Žirinovski je gotovo tri decenije je bio učesnik političkog života Rusije, poznat po izrazito anti-zapadnim stavovima.

Prilikom dolaska u Srbiju, Žirinovski je obećao da će Rusija kazniti sve one koji žele da podele srpsku zemlju. Pristalicama je tada obećao promenu ruske spoljne politike, ukidanje ekonomske blokade protiv Jugoslavije, odbrana slovenskih naroda od katolicizma i islama, stvaranje Istočnoevropske zajednice (EEZ) od Knina do Vladivostoka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR