Glas Javnosti

POLITIČKI TESTAMENT GENERALA OJDANIĆA: Sve što je Slobodan Milošević rekao o Rezoluciji 1244 je na tajnim snimcima!

Politika
Autor: Glas javnosti

General Dragoljub Ojdanić, koji je preminuo pre dva dana, izjavio je nedavno da poseduje snimke svih razgovora sa stranim političarima koje je Slobodan Milošević vodio o Rezoluciji UN 1244. .

U svom poslednjem intervjuu, datom Srpskom telegrafu u avgustu, Ojdanić je rekao da namerava da te razgovore objavi u knjizi koja bi, verovao je, mogla da bude vrlo korisna Srbiji. Istakao je, takodje, da je Rezolucija 1244 dokumenat od kojeg naša zemlja nikada ne sme da odustane, kao i da srpska vojska treba da se vrati na Kosovo i Metohiju. .  

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, izjavio je Dnevnom telegrafu da je usvajanje Rezolucije i ono što se posle toga dogadjalo predstavljalo rak-ranu za Ojdanića. Njih dvojica su bili vrlo bliski pre agresije NATO na našu zemlju, ali i kasnije kada su se, po odluci Haškog suda, našli u zatvoru. 

- Bio je svedok razgovora sa Černomirdinom i Ahtisarijem i kada je doneta odluka o donošenju Rezolucije 1244, što je podrazumevalo i povlaćenje naše vojske sa Kosova, rekao je Šainović i napomenuo da je general Ojdanić bio potpuno odan državi i Slobodanu Miloševiću kao njenom predsedniku.

Tokom godina koje su zajedno proveli u Hagu, Ojdanić je Šainoviću govorio i o nepristojnim ponudama koje je dobijao od Amerikanaca. Nudili su mu, pre nego što se našao u Hagu, da svedoči protiv Miloševića i tako izbegne sudjenje. 

- Ojdanićev odgovor je bio: 'Ja mogu da svedočim, ali nemam ništa da kažem protiv Miloševića', kazao je Šainović,   

Podsećajući da je general Ojdanić znao sve naše ratne planove, Šainović je istakao činjenicu da ih je on, kao i generali Pavković i Lazarević, odlučno branio u Hagu i tako doprineo da sud zaključi da su se zločini desili izvan tih planova. 

, Oni su na taj način doprineli odbrani ugleda naše vojske pred Haškim tribunalom, zaključio je Šainović.

(Glas javnosti/ Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR