Glas Javnosti

POLICIJA MESECIMA BILA ZA PETAMA PREDSEDNIKU OPŠTINE PALILULA: Ko je uhapšeni ALEKSANDAR JOVIČIĆ?

Politika
Autor: Glas Javnosti

Predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, uhapšen je juče, a kako se saznaje, nakon što ga je policija mesecima pratila zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i nelegalno pribavio skoro 29 miliona dinara.

Sa Jovičićem su juče ujutru uhapšeni i njegovi saradnici, a poznat je i način na koji su "pribavili" sredstva.

Naime, oni su cenjivali investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi sa njima napravili dogovor.

Jovičić je uhapšen juče pre nego što je stigao u prostorije opštine Palilula. Policija je prvo detaljno pretresla njegov dom, a potom pretresla i prostorije koje je Jovičić koristio u opštini. Nakon toga sproveden je u pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama policija je u Jovičićevoj kući pronašla materijalne dokaze koji potvrđuju sumnje zbog kojih je uhapšen. Pojedini beogradski mediji navode da je u njegovom stanu pronađeno i 350.000 evra u kešu.

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je jutros tokom gostovanja na RTS-u da je predsednik opštine Palilula praćen mesecima, ali da je policija krenula u pretres i hapšenje tek kada je pribavila materijalne dokaze za sumnju da je Jovičić od investitora primio 28 miliona i 800.000 dinara.

Jovičić i njegovi saradnici biće saslušani danas u Prvom tužilaštvu nakon čega će biti doneta odluka o pritvoru.

Ko je mladi Jovičić?

Po struci je diplomirani ekonomista, a na funkciju je ponovo izabran 4. septembra prošle godine.

Rođen je u Srebrenici, a od 1992. godine živi u Beogradu.

Završio je Tehničku saobraćajnu školu, a od 2008. do 2011. bio je na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu gde je stekao zvanje ekonomiste strukovnih studija.

Aleksandar Jovičić je od 2006. do 2010. godine radio u kompaniji "Gorenje" kao menadžer prodaje. Član Srpske napredne stranke postao je 2008. godine. Vremenom je postao predsednik omladine SNS-a i potpredsednik Izvršnog odbora.

Foto: Printscreen

U periodu od 2012. do 2016. godine bio je šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda. Nakon parlamentarnih izbora, održanih u martu 2014. godine, postaje narodni poslanik u Skupštini Srbije izabran na listi Srpske napredne stranke.

Bio je član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a član delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bio je u periodu od 2014. do 2016. godine.

Posle izbora 2016. postao je predsednik beogradske opštine Palilula. Iste godine izabran je i za predsednika Izvršnog odbora NALED-a.

Inače je oženjen i otac jednog deteta.         

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR