Glas Javnosti

POKRET 'CRNO NA BELO' IZDAO SAOPŠTENJE POVODOM NAJAVE DA ĆE KOSOVO PRIHVATITI IZBEGLICE IZ AVGANISTANA: 'Zabrinjava odsustvo reakcije vladajućeg režima u Srbiji!'

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokret "CRNO NA BELO - za pravednu Srbiju" izražava ozbiljnu zabrinutost usled najavljene spremnosti tzv. Vlade Kosova da na teritoriju KiM prihvati izbeglice i migrante iz ratom zahvaćenog Avganistana, njihovo saopštenje prenosimo u celosti

Razumemo i u potpunosti saosećamo sa avganistanskim narodom i njihovom sudbinom otkako su Kabul preuzele talibanske snage.

Međutim, zabrinjava potpuno ćutanje i odsustvo bilo kakve reakcije i vladajućeg režima i opozicije u Srbiji na ovu najavu tzv. Vlade Kosova.

Dok u nemačkom Bundestagu traje oštra debata po ovom pitanju, a vladajuće stranke se jasno protive prihvatanju avganistanskih azilanata na nemačku teritoriju, dotle čak i predstavnici Srpske liste u kosmetskoj skupštini ćuteći aminuju najavu Vlade Aljbina Kurtija u čijem su sastavu.

Ukoliko se omogući azil avganistanskim izbeglicama, teritorija KIM će vrlo brzo postati stecište medjunarodnog terorizma, talibanskih lovaca na glave i centar militantnih operacija u srcu Evrope.

Dugotrajna pogrešna politika vlasti prema Kosmetu dovela je do toga da se ćuti čak i u vezi sa ovako osetljivim pitanjem.

Pokret "CRNO NA BELO - za pravednu Srbiju" postavlja pitanje svim političkim akterima, a posebno vladajućem reźimu, sta Srbija planira da preduzme ovim povodom, budući da je reč o belodanom kršenju rezolucije 1244 UN i bezbednosno pretećoj situaciji u najbližoj budućnosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR