Glas Javnosti

POGORŠANO STANJE RATKA MLADIĆA: Generalov sin otkrio koliko je bolestan njegov otac

Politika
Autor: Glas javnosti

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, rekao je danas da se stanje njegovog oca pogoršalo i da je on veoma loše.

Nažalost, nemam dobre informacije. Generalu se ubrzano pogoršalo stanje. Nije u stanju ni da hoda neko duže vreme. Može da pređe 20, 30 metara dok se ne umori. ne može da spremi sebi jelo, pomažu mu čuvari i zatvorenici. On je sada u jako teškom stanju - rekao je Darko Mladić u Jutarnjem programu TV Pink.

Generalov sin je dodao da je jedina dobra stvar što je njegov otac uspeo da smanji šećer.

 Sve ostalo mu se jako pogoršalo. To su otprilike najnovije informacije. Majka je bila pre mesec dana, sada je bio advokat koji je šokiran koji ga je video posle dve godine. Toliko je šokiran koliko mu se pogoršalo zdravstveno stanje - dodao je on.

Kaznu doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću potvrdilo je veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove 8. juna 2021, uz izdvojeno mišljenje predsedavajuće sudskog veća sudije Priske Matimba Nijambe.

Još od 2014. godine stanje generala Mladića je bilo zabrinjavajuće. NJegovim zdravstvenim stanjem su se u leto 2015. godine posebno bavili ruski lekari, što je tada dovelo do glasina o njegovom mogućem lečenju u Ruskoj Federaciji.

U februaru ove godine, u svetlu popuštanja korona mera u Holandiji, ponovo je pokrenuta priča o zdravstvenom stanju generala Mladića.

Darko Mladić je tada rekao da izveštaji koji su dostavljeni porodici ukazuju da se zdravlje njegovog oca objektivno pogoršalo.

- Pogoršanje je vezano za srčane probleme i za šećer. To je ono što smo dobili kao izveštaj. Samo se nadam da su prilagodili lečenje toj novoj situaciji - rekao je pre tri meseca Darko Mladić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR