Glas Javnosti

PODIGLI BORBENU GOTOVOST! Kosovski specijalci u stanju pripravnosti

Politika
Autor: Glas javnosti

Pojačane snage specijalne jedinice tzv. kosovske policije, koje su podigle nivo borbene gotovosti na najviši nivo, nalaze se u južnom delu Kosovske Mitrovice.

To je javila Kljan Kosova navodeći da će specijalna jedinica biti u stanju pripravnosti u nedelju jer se tada u Srbiji održava referendum.

"Razlog je to što će sutra u Srbiji biti održan referendum. Ostaćemo u stanju pripravnosti za svaku intervenciju. U pripravnosti smo 24 časa", rekao je neimenovani izvor iz policije za Kljan Kosova.

Navodi se da će specijalna jedinica biti prisutna i u pripravnosti u svim većinski srpskim opštinama na KiM.

Pojačano je prisustvo pripadnika kosovske policije na putevima koji vode od Prištine do Podujeva i od Prištine do Južne Mitrovice. U naselju Miloševo u opštini Obilić, kosovska policija je postavila punkt na kojem kontroliše sva vozila koja kruže ka južnoj i severnoj Mitrovici i u pravcu Prištine, prenosi Albanijan post.

Na nekoliko mesta na ovim putevima, kako je navedeno, stoje razna vozila kosovske policije, a u toku su detaljne kontrole vozila koja saobraćaju ovim putevima.

Na putu Priština-Podujevo-Merdare, pored pripadnika policije, stacionirani su i pripadnici Kfora.

U Lužanima, u blizini administrativnog prelaza, osmatračnicu su postavili pripadnici mađarskog Kfora,piše Kosovo online.

Kosovska policija, pored Lužana, nalazi se i na ulazu u Podujevo, kod hotela Besiana, i u Merdaru.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR