Glas Javnosti

POČINJE NOVI CIRKUS: Kreće Vučićeva turneja, SNS autobusi se spremaju da okupiraju Srbiju!

Politika
Autor: Glas javnosti

U subotu, 11. marta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje sa obilaskom Srbije kako bi građanima predstavio “Narodni pokret za Srbiju”.

U narednom periodu, sasvim je jasno, možemo očekivati nove autobuske ture pristalica SNS, koji će davajući podršku predsedniku, putovati od jednog grada do drugog. Stručnjak za politički marketing Igor Avžner tim povodom kaže da je reč o novom “zamlaćivanju naroda”, a sve kako bi se oporavio rejting Aleksandra Vučića, koji je u padu zbog prihvatanja Evropskog plana za Kosovo i Metohiju.


Šest meseci najavljivan projekat predsednika države počinje da se sprovodi. Lider SNS Aleksandar Vučić formiraće novu političku organizaciju koja će nositi naziv „Narodni pokret za državu“, pa će u narednom periodu obilaziti Srbiju i tako ga promovisati.

Tako Jugpres javlja da će u subotu 11. marta boraviti u Vranju, odakle praktično počinje kampanja za formiranje „Narodnog pokreta za državu“.

Kako navode, u narednom periodu Vučić će obići i ostale delove zemlje, kako bi u razgovoru sa narodom zatražio podršku za odbranu Srbije.

“Uoči dolaska Vučića na jug Srbije u Vranju su, 7. marta, boravili visoki funkcioneri Srpske napredne stranke iz Beograda Darko Glišić i Dragan Stevanović. Oni su razgovarali sa predstavnicima svih naprednjačkih odbora o organizaciji mitinga podrške Aleksandru Vučiću”, piše Jugpres i navodi da je dogovorena kvota, odnosno da je utvrđen broj građana koji bi trebalo da prisustvuju mitingu podrške u Vranju.


Kako navode, reč je o 10 hiljada ljudi.

I sve izgleda kao da nas ponovo čeka stara, dobro poznata slika, gde putujući karavan pristalica SNS u redovima autobusa ide od jednog do drugog grada u Srbiji.

Na pitanje da li nas to čeka, stručnjak za politički marketing Igor Avžnerkaže:



“Da li to znači autobus sa raznim turistima i avanturistima širom Srbije? Da. S tim što će to najverovatnije finansirati građani Srbije, a cela priča je jedno novo zamlaćivanje naroda jer se ništa neće promeniti. Zbog pada rejtinga Vučić je rešio da opet presvuče košulju i da se predstavi u potpuno novom svetlu za državu Srbiju. A koliko je ta država Srbija velika i sposobna, videćemo odmah po potpisivanju sporazuma s Kosovom”, kaže Avžner.

Kako dalje navodi, cela priča sa osnivanjem ovog pokreta služi da se oporavi njegov rejting nakon prihvatanja Evropskog sporazuma o Kosovu.

“Ali i kao priprema za izbore, koje ćemo najverovatnije imati na proleće, kada se mogu očekivati vanredni beogradski i parlamentarni izbori, uz redovne lokalne. Istina je, zapravo, da SNS ne izlazi iz kampanje od trenutka kad je nastala”.


Kad je reč o pokretu, on je najavljen negde u isto vreme kad i još jedan Vučićev odlazak sa čela SNS.

Vučić je u to vreme izjavio da će stvoriti „veliki državotvorni i nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije“.

O njemu je pisao i poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je rekao da će tom Vučićevom pokretu ili bloku moći da pristupi SNS ali samo uz određene uslove.


“SNS može da bude deo Srpskog bloka samo ako iz svojih redova očisti sve one koji se stavljaju na stranu jedne od strana u globalnom sukobu i za koje očigledno važi da rade za neke druge države, a ne za Srbiju”, naveo je on na Tviteru.

Otkrio je i da su na jednoj od sednica SNS postavili temelje tog Srpskog bloka, te da će se oni distancirati od ekstrema i sa leve i sa desne strane.

Kada je reč o ideološkoj orjentaciji, iz onog što smo mogli čuti novi Vučićev pokret biće na poziciji centra i zalagaće se za ulazak Srbije u EU, ali ne po svaku cenu.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR