Glas Javnosti

POČINJE IZGRADNJA BRZE SAOBRAĆAJNICE! VUČIĆ: Od Beograda do Šapca najviše za 45 minuta (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U Novom Selu kod Loznice u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića obeležen je početak radova na izgradnji brze saobrajnice Šabac - Loznica u dužini od 55 kilometara.

Vučić je istakao da će put Ruma - Šabac biti gotov do kraja septembra sledeće godine, što znači da će se za godinu i po dana od Beograda do Šapca stizati za maksimalno 45 minuta, a od Beograda do Loznice za sat i 10 minuita.

- To će dodatno da podigne ceo Podrinjski kraj i za turizam, i sve drugo. Značajno će da osnaži i Mačvu - rekao je Vučić.

On je najavio da će kompanija "Mint", koja u Loznici zapošljava oko 500 ljudi, doći i u Šabac.

- Ako uspemo do Loznice sve da završimo u septembru 2024. to je stvarno neverovatno. To niko nije sanjao. Onda ostaje da vidimo šta ćemo za Zvornik, ka Ljuboviji i Bajinoj Bašti, da gradimo magistralu, da podignemo i taj kraj, mada je teško jer uz Drinu nema mnogo mesta - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da će nakon završetka radova na putu Ruma - Šabac - Loznica, put od Loznice do Novog Sada trajati sat vremena, za razliku od sadašnja dva sata.

- Ako ovo završite na vreme, to je velika stvar, orden da dobijete - poručio je putarima Vučić.

Vučić je poručio da se gradi istorija, kako je rekao, kilometri nove nade i perspektive, jer će ovaj veliki infrastrukturni projekat značiti ubrzani napredak tog dela Srbije. Citirajući Milorada Pavića, da je važnije kakav je ko put izabrao, od samog cilja, Vučić je rekao da je izgradnja puta mukotrpan posao, i da za razliku od mnogih koji uglavnom obećavaju rušenje, on uvek obećava gradnju.

- Mi gradimo, i snažimo stabilnu državu. A obećani napredak je tu, i ovaj veliki infrastrukturni projekt Mačvi, Jadru, daje bolji život, olakšava život ljudima, lakše ćemo privući investitore, a to znači veće plate i penzije - rekao je Vučić.

Dodao je da je vrednost kompletnog projekta, Ruma-Šabac-Loznica, 467,5 miliona evra.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR