Glas Javnosti

Počelo okupljanje u centru Beograda povodom skupa: Srbija nade

Politika
Autor: Glas javnosti

Skup "Srbija nade" biće održan večeras ispred Narodne skupštine na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koji je rekao da će danas biti predstavljene važne odluke za budućnost Srbije i da će ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Istakao je da će na skupu govoriti kao predsednik Republike, a ne kao lider stranke i da će se obratiti sa dugoročnim planom za budućnost. Vučić je rekao da će to biti skup za pristojnu Srbiju, a očekuje i da će to biti najveći skup ikada održan. Građani u Beograd od jutros pristižu iz svih krajeva zemlje.

Promene u saobraćaju

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će zbog održavanja najavljenog skupa danas doći do promena u radu linija javnog prevoza u Beogradu. Od 13 časova do kraja dana iz saobraćaja se isključuju sve trolejbuske i tramvajske linije.

Od 17 časova do kraja radnog dana na snazi su ove izmene

Zatvorene ove ulice od 16 sati

Od 16 sati su kolone simpatizera SNS blokirale i Bulevar Mihajla Pupina, najpre od Palate Srbija ka gradu, pa i od raskrsnice kod TC "Ušće" i dalje ka Brankovom mostu.

Desetine autobusa je već parkirano ispred Palate "Srbija", gde su obezbeđene i cisterne sa vodom. Prvi su na skup masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja juče već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz. Sa KiM je krenulo 200 autobusa dok su mnogi Srbi na put krenuli i automobilima, kao i oko 600 rudara i radnika Kombinata "Trepča".

Na skup "Srbija nade" dolaze i građani Niša koji nose srpske zastave i transparente na kojima piše "Uvek uz Vučića", a na miting je krenulo i oko 6.500 Leskovačcana, kao i građani Raške oblasti predvođeni Samirom Tandirom.

"Kuršumlija kreće kako bi dala podršku Srbiji i Aleksandru Vučiću", poručio je predstavnik grupe građana iz tog grada u video poruci iz autobusa na putu ka Beogradu. Podršku predsedniku Srbije uoči polaska ka Beogradu u video porukama objavili su i predstavnici grupa građana iz Malog Zvornika, Kruševca, Sokobanje. "Sokobanja je za Vučića pristojnu Srbiju i njenu budućnost", naveo je predstavnik grupe iz Sokobanje. Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će zbog održavanja najavljenog skupa "Srbija nade" danas doći do promena u radu linija javnog prevoza u Beogradu.

U subotu vanredna Skupština SNS

U subotu je planirano okupljanje oko 4.000 naprednjaka u Kragujevcu, na vanrednoj Skupštini SNS, gde će birati novo rukovodstvo stranke.

Vučić je rekao da će tada biti donete velike i važne odluke za Srbiju.

Najavio je da od 27, odnosno 28. maja više neće biti predsednik SNS, ali da to nikako ne znači gašenje stranke.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR