Glas Javnosti

POČELA SEDNICA SNS : Biraju se novi ministri

Politika
Autor: Glas javnosti

Sednica Predsedništva, pa Glavnog odbora (od 11 sati) počela je u MTS dvorani, prvi je stigao Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, a za njim Darija Kisić Tepavčević, Irena Vujović, Miloš Vučević, Tomislav Momirović

Sednica čije je početak planiran za 11 časova, biće zatvorena za javnost, a posle su izjave za novinare.

Srbija će danas, posle gotovo pola godine od kada su održani parlamentarni izbori, dobiti novu Vladu. Doduše, da to bude formalno sačekaće se još nekoliko dana, ali će se danas, i to verovatno do 14 časova najkasnije, konačno znati imena svih onih koji će se "useliti" u Nemanjinu 11 piše Telegraf

Takođe, danas sastanči i SPS, koji će se obratiti medijima.


Ovakav scenario za SNS je pre dva dana najavio i lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pojasnivši da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a da po statutu Glavni odbor donosi odluku.

- Tako da oko 14.00, 15.00, 16.00 časova u nedelju, u najmanju ruku, znaće se imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali ostalo će se znati u nedelju - kazao je Vučić.

Nova Vlada Srbije imaće 25 ministarstava.

Premijer će biti Ana Brnabić, a u njenom kabinetu mesta će biti za lidera SPS Ivicu Dačića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i aktuelnog ministar finansija Sinišu Malog. Sva ostala imena potencijalnih ministara, za sada su bez potvrde.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR