Glas Javnosti

POBUNA NA POLITIČKOJ SCENI SRBIJE: Novinar Srđan Škoro osnovao Pokret Buna naroda

Politika
Autor: Glas javnosti

Novinar Srđan Škoro saopštio je danas da je registrovao Pokret Buna naroda ili skraćeno POBUNA, zato što, kako je naveo, veruje da bez istinske pobune ne može doći ni do neophodnih promena u društvu.

Škoro je kazao da su ljudi umorni i apatični od istih likova u politici "koji se poslednjih 30 godina smenjuju bez ikakve odgovornosti ili posledica".

"Narod je sve siromašniji, oni sve bogatiji. Jednom to mora da se prekine. Narod je željan istinske pravde iako ni to, za sada, javno ne pokazuje. Narod ne možemo promeniti ali političku ponudu možemo", rekao je Škoro.

Prema njegovim rečima, cilj pokreta POBUNA je da okupi ljude koji su spremni da se pobune, "koji mogu i hoće da probude i razbude narod i koji će kada do promena dodje biti njihove istinske sluge, a ne nove gazde sa sličnim ili većim apetitima od onih prethodnih".

"Da li je to moguće. Pa jeste. Istrajavam u svojoj borbi uprkos svemu. Nisam se ni predao, ni prodao. Odbijam da se povinujem zlu koje vlada, ali i onima koji profitiraju na ćutanju ili na javnoj ili tajnoj kohabitaciji s vlašću. Verujem i dalje da se u ovakvim vremenima ne sme saginjati glava po cenu života i da nije pristojno, ni vaspitano praviti kalkulacije i kombinacije s onima koji su bezočno uništili, opljačkali i zagadili Srbiju", ocenio je Škoro.

Naglasio je da je Srbija postala popravni dom gde štićenici bez nadzora vaspitača upravljaju državom i njenim resursima.

"Nemamo više vremena. Potrošili su nam sve. Oblatili prošlost, ukaljali sadašnjost i oduzeli nam pravo na budućnost. Zato verujem da je vreme za Pobunu. Opštu i bez kalkulacija. Pozivam sve ljude iz zemlje i dijaspore da se priključe i uključe u Pobunu. I odmah da se razumemo, cena koju ćemo morati da platimo biće užasna. Ali ako se sad ne izborimo i ne zaustavimo narastajuće zlo, više ni o ceni neće imati ko da priča", kazao je Škoro.

Glas javnosti/Ag.
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR