Glas Javnosti

Po nalogu Haškog tribunala, nastavljaju se pretresi domova bivših saradnika Hašima Tačija

Politika
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Specijalizovanog tužioca u Hagu, drugi dan zaredom, vrše se pretresi u kućama bivših kosovskih zvaničnika i ljudi bliskih Hašimu Tačiju.

Od utorka rano ujutro, pretres se vrši u stanu bivšeg Tačijevog savetnika Artana Behramaja.


Kao i u ponedeljak, kada su pretresi izvršeni kod Bljerima Šalje, bivšeg savetnika, i Baškima Smakaja, bivšeg šefa kosovske informativne agencije (KIA), ovim operacijama asistiraju Kosovska policija i EULEX.


„Kancelarija specijalozavnog tužioca kontinuirano razvija operacije na Kosovu. Operacije podržavaju Kosovska policija i misija EU za vladavinu prava na Kosovu (EULEX)“, naveli su iz Specijalizovanih veća.

Ni danas nisu saopštili ostale detalje.


Pojedini mediji javljaju, pozivajući se na svoja saznanja, da je Bahramaju danas oduzet telefon. Ujedno, mediji tvrde i da će se pretres izvršiti i u stanu njegovih roditelja, koji se nalazi u istoj zgradi.


Detalji iz Specijalizovanih veća u Hagu su izostali i tokom jučerašnje slične operacije, ali se posle devetočasovnog pretresa u kući Smakaja, oglasio njegov advokat, Artan Ćerkini.

Čudno mu je, kako je rekao, da imaju „pristupa kući bivšeg šefa KIA imaju osobe koje nemaju sertifikat bezbednosti“. Kazao je i da Smakaj nije identifikovan kao osumnjičeni u istrazi.


Prištinski mediji su u ponedeljak izvestili i o pozivu Specijalizovanog veća bivšem kosovskom ambasadoru u Severnoj Makedoniji, Đerđu Dedaju. Dedaj je objasnio da je pozvan u svojstvu svedoka ali „protiv svoje volje“.

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR