Glas Javnosti

PLJUŠTE KRITIKE PREDSEDNIKA I PREMIJERKE, ALI NE ZA SVE: Danas je 100 dana Vlade, a evo koji MINISTRI su 'na tapetu'

Politika
Autor: Glas javnosti

Danas se obeležava 100 dana Vlade Srbije, a prema rečima predsednika Aleksandra Vučića, pojedini ministri nisu se najbolje pokazali i imaju slab učinak, pa će i on prisustvovati događaju u Palati Srbija.  

Sto dana Vlade obično budu povod za prvo javno svođenje računa, a prvi je to uradio pre dva dana predsednik Srbije i lider vladajuće SNS Aleksandar Vučić. Iskazao je zamerke na račun pojedinih ministara, najavio da će biti na današnjoj sednici Vlade i podneti izveštaj o razgovorima koje je vodio u Parizu sa predsednikom Francuske Emauelom Makronom, ali i da će izneti i nezadovoljstvo neozbiljnošću i nedovoljnim radom pojedinih članova vlade i direktora javnih preduzeća.

- Imamo veliki suficit u januaru i nisam zadovoljan time. Ne razumem da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili pre dva meseca. Tražim da ih potroše kako bismo imali ekonomski rast, kako bi zemlja brže napredovala potrebno je brže graditi puteve, bolnice... - rekao je Vučić.

Nije želeo da kaže koji su to ministri, dodajući da je to posao premijerke.

- Ja ću njoj da kažem šta mislim. Ne možete da držite sastanke za rast BDP-a, a da dođu samo dva ili tri ministra, što govori da ostali ne razumeju koliko nam je rast važan. Svima su u glavi izbori 2022, svi samo pričaju o izborima - kritikovao je Vučić.

Istakao je da je neophodno da se svi angažuju više, da rade i vikendom, koji, kako dodaje, ne može da bude neradan.

- Ukoliko ne budemo ubrzali radove na infrastrukturnim projektima, kao što su kanalizacija, putevi, ali i ubrzanje u energetskom sektoru, da poljoprivreda radi bolje, nećemo moći da se posle tri godine pohvalimo da smo najbolji. Mi sada idemo sa najviše baze, jer smo imali najveći rast. Moramo da jurimo sada, da radimo mnogo više - poručio je on.

Nova Vlada formirana je 28. oktobra prošle godine, kada je položila zakletvu u Skupštini Srbije. U kabinetu premijerke Ane Brnabić našao se 21 resor i dva ministarstva bez portfelja, a više od 50 odsto članova Vlade su žene.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR