Glas Javnosti

PLJAČKA KRALJICE SRPSKIH BANJA (20) Sastanak u restoranu "Mali AS" pa jahta za šefa Vrnjačke Banje

Politika
Autor: Glas javnosti

Sve je počelo iz "Borjaka". Tu se usavršio sistem, godinama je radio, ali je samo sitna boranija robijala.

Ovako počinje deo o krađi šume na Goču koji je sastavni deo kriminalističko-obaveštajnog izveštaja o radu Bobana Đurovića na mestu predsednika opštine Vrnjačka Banja u kojoj se već 10 godina odvijaju razne malverzacije uz pomoć kojih se bogate pojedinci. Đurović, inače lider radikala u kraljici srpskih banja, po zanimanju je diplomirani inženjer šumarstva. Od decembra 2005. počinje da radi u branši, tačnije u Javnom preduzeću za gazdovanje zaštitnim šumama „Borjak“ u Vrnjačkoj Banji. Prvo je bio na mestu šumarskog inženjera. zatim komercijalni direktor, a od 2011. tehničk direktor. I sve dok avgusta 2012. nije seo u fotelju predsednika opštine Vrnjačka Banja.

- Sistem krađa šuma je uspostavljen dok je bio direktor, a kasnije je unapređen. Na mestu direktora je postavio svog čoveka Ivicu Lazarevića - navodi se u izveštaju.

Pošto su krađe na Goču uzele maha krenula su hapšanje. Istragu su vodili operativci Policijske stanice Vrnjačka Banja. Zatim je usledio sastanak u restoranu "Mali AS" u Kraljevu. Na sastanku je bio Lazarević sa čelnicima policije Vrnjačka Banja i Kraljevo.

- Kako je ispričao saradnik u ovoj istrazi, na sastanku je bila samo jedna tema: da se SMS poruke iz mobilnih telefona pohapšenih šumara ne uvrste u dokazni materijal. Te poruke su, navodno, direktno povezivale sa aferom i Bobana Đurovića. Prilikom akcije hapšenja, inače, kod šumara nisu pronađene velike sume novca i odmah se verovalo da je glavni keš sklonjen - stoji u izveštaju.

Posle serije ovih hapšenja, formirano je novo Javno preduzeće "Šume Goč" dok su dugovi otišli u stečaj sa "Borjakom". Koliko je šume pokradeno svedoči i izveštaj austrijskog relevantnog istraživačkog tima "Šumocid". U okviru svog izveštaju o prirodnim resursima Srbije naveli su da je najviše šumskog resursa uništeno sečom u Vrnjačkoj Banji.

Onda je isplivao keš. U Vrnjačkoj Banji se tvrdi da je vrlo brzo Đurović kupio gliser na Crnogorskom primorju, a da je Lazarević postao vlasnik stana u novogradnji u Vrnjačkoj Banji i nekoliko vozila. Naravno, na obojicu se ništa nije vodilo.

Odgovor iz "Vajta"

A kako je "Glas" u dosadašnjem serijalu o pljačkama pisao Bobana Đurović je i tajni vlasnik popularnog kluba u Vrnjačkoj Banji "Bajt". Redakciji se, preko advokata Darka Stamenkovića, javio Dejan Radulović iz Vrnjačke Banje zahtevajući da po zakonu objavimo njegov odgovor:

- Dejan Radulović iz Vrnjačke Banje je jedini i isključivi vlasnik "White club" d.o.o. u okviru koga posluje i diskoteka "White". Diskoteka "White" je počela sa radom u sezoni 2016. godine i ista diskoteka je bila u vreme početka sa radom u celosti završena i privedena nameni a celokupnu izgradnju diskoteke White je finansirao vlasnik Dejan Radulović sa sopstvenim sredstvima. Radovi na izgradnji Akva parka "Raj" su počeli 2018. godine i u to vreme je diskoteka već bila završena i radila je skoro dve godine – navodi se u odgovoru Radulovića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Vrnjci u 14.03.2022 18:41:32 h
     0 
Proveriti u APR-u. Prvo je White bio zajednički. Dalje, poslanik Vujić je na sednici SO pokazivao presudu o krivici brata i oca Đurovića o krađi šume. Pisale i novine, i sve izbrisano sa neta.