Glas Javnosti

Petković: Predlog Evropske komisije da se ukinu vize za vlasnike srpskih pasoša sa KiM je odlična vest

Politika
Autor: Glas javnosti

Predlog Evropske komisije da se ukinu vize za vlasnike srpskih pasoša sa Kosova i Metohije, koje izdaje Koordinaciona uprava, odlična je vest za građane Srbije, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

„После интензивне дипломатске борбе и активности државе Србије на челу са председником Александром Вучићем, који је пре шест месеци недвосмислено најавио да ћемо се борити и борити за укидање виза нашем народу на Косову и Метохији и да можемо да очекујемо добро. вест пред крај године, то се и догодило. Министарка Тања Мишчевић је претходних месеци, заједно са својим тимом, интензивно радила са представницима Европске комисије на овој предложеној одлуци“, рекао је Петковић.

Према процедури Европске уније, како је навео, неопходно је да се овај предлог ЕК усагласи са Европским парламентом и Саветом министара ЕУ, чиме би ова одлука постала правоснажна, али након чега би Срби са Републиком Македонијом моћи да путују у све земље Европске уније без визе. , или такође у Норвешку, Швајцарску, Лихтенштајн и Исланд.

Глас јавности/Т01С

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR