Glas Javnosti

TERORU OČIGLEDNO NIJE KRAJ! Kosovska policija privela TROJICU SRBA U GRAČANICI zbog poštovanja Briselskog sporazuma i ZSO!

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je kosovska policija privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opstina"

Prema njegovim rečim, pripadnici KPS skinuli su potom bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu.

- Oni su nakon privođenja, morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadrzaja uhapsiti jer je kako su sami policajci rekli "zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju". Trojica mladića su zatim puštena na slobodu - naveo je Petković.

 

On je u saopštenju dostavljenom medijima postavio pitanje kakvo je to krivično delo zalagati se za formiranje Zajednice srpskih opština, "što je obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine".

- Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova? Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takodje stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO? - upitao je Petković.

 

Kako je zaključio, "bez Zajednice srpskih opština kao temelja procesa normalizacije i okvira za ostvarenje preko potrebnih kolektivnih prava srpskog naroda na KiM nema budućnosti dijaloga".

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR