Glas Javnosti

PET MILIONA ZA LOGO 'PUTEVA SRBIJE' I JAVNA NABAVKA KAO 'LAŽNA VEST': 'Novac je preusmeren na infrastrukturne projekte!'

Politika
Autor:

Juče je u medijima odjeknula vest da javno preduzeće „Putevi Srbije“ izrađuje logo za preduzeće u vrednosti od 5.000.000 dinara.

Naime, ovo preduzeće naručilo je javnu nabavku izrade logoa u toj vrednosti, a na čelu „Puteva Srbije“ je kum ministra Tomislava Momirovića, Miloš Adamović.

Povodom ovih navoda u medijima, a i na društvenim mrežama, ministar se oglasio tako što je odgovorio novinaru i reditelju Borisu Malagurskom.

Obrt

Momirović je u izjavi za Tanjug poručio da neće dozvoliti nikakvo nenamensko trošenje narodnih para.

Upitan da prokomentariše to što se u javnosti pojavila infromacija da su Putevi Srbije kao javno preduzeće naručili javnu nabavku izrade logoa za preduzeće u vrednosti od pet miliona dinara, što je nešto više od 42.000 evra, Momirović je odgovorio:

Napisi u medijima nisu tačni, a inače nabavka, iz prethodnog perioda, je stopirana, objašnjava ministar.

-Govorkanja na društvenim mrežama jednostavno nisu tačni. Između ostalog i zbog ovakvih stvari sam došao na ovo mesto, da budem čvrst i odlučan i da ne dozvolim nenamensko trošnje narodnih para. Vezano za neka budžetiranja u prošlosti koja su bila upitana, ona su stopirana i takvih stvari neće biti dok sam ja ministar- naveo je Toma Mona.

Kaže da će se dok je on ministar veoma pažljivo trošiti državni novci, kao i u preduzećima koja su u nadležnosti resora koji vodi.

-Zato je važno da imamo čvrstu strukturu i u ministarstvu i u preduzećima i da tu budu odgovorni i kredibilni ljudi koji su neupitni u rukovođenju- naglasio je Momirović.

Potom je na Tviteru napisao da je “razočaran sam što pojedini novinari ne proveravaju iznete činjenice, već šire laži”.

-Javna nabavka izrade logoa je deo plana iz 2019. i ona, a i još neke su stopirane, a novac je preusmeren na infrastrukturne projekte- napisao je Momirović.

Nije isključeno da je redizajn logoa planiran prošle godine. Međutim, vidi se da je plan javnih nabavki JP Putevi Srbije ažuriran 30. oktobra 2020, dakle pre nešto više od mesec dana, a u njemu se navodi da je ta izrada novog logoa planirana za četvrti kvartal ove godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR