Glas Javnosti

PAO DOGOVOR OPOZICIJE? Evo kako bi trebalo da PODELE KVOTE!

Politika
Autor: Glas javnosti

Nakon dugog nagađanja političke javnosti u Srbiji kako bi trebalo da izgleda koalicioni dogovor vodećih opozicionih stranaka, ali i da li će do njega doći, list Nova prenosi da je načelni dogovor ipak postignut, i da je podela kvota, kamen spoticanja stranaka, rešena.

List “Nova” piše, da će narednih dana biti održana zajednička sednica rukovodstava ovih stranaka, a očekuje se da će odluku o učešću na izborima objaviti do kraja nedelje.

Posle gotovo dva meseca pregovora lideri vodećih opozicionih stranaka na parlamentarnim, beogradskim i predsedničkim izborima, koji će, prema najavama biti održani 3. aprila sledeće godine. Izvor “Nove” kaže da su se Đilas, Lutovac i Jeremić usaglasili oko kvota za listu za parlamentarne izbore.

- Napravljen je raspored za celu listu, s tim što je različita raspodela prvih 50 i drugih 50 mesta - ipsričao je izvor za Novu.

Prema nekim informacijama lista “Nova”, dogovoreno je da SSP-u i njenim partnerima na listi za parlamentarne izbore pripadne 94 mesta, a po 73 Demokratskoj stranci i Narodnoj stranci, s tim što će na njihovim kvotama biti i članovi manjih pokreta.

Deset mesta pripašće nestranačkim ličnostima, koje će biti u prvih 30.

- Na primer, na kvoti SSP biće i članovi PSG, PzP, sindikata Sloga. Na kvoti NS bi trebalo da bude Pokret slobodne Srbije, a očekuje se da će na listi biti i članovi Skupštine slobodne Srbije - kaže naš sagovornik.

Izvor “Nove” kaže i da su se ove tri stranke saglasile da kandidati za najviše funkcije – gradonačelnika Beograda i predsednika Srbije ovog dela opozicije budu dogovoreni konsenzusom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR