Glas Javnosti

PALMA O CRNOGORSKOJ REZOLUCIJI O SREBRENICI: 'To se radi da se na vlast VRATI DPS'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma govorio je danas o Rezoluciji o Srebrenici koju je usvojio Parlament Crne Gore.

-Rezolucija o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore je platforma za pritisak međunarodne zajednice na ostale države, bivše republike bivše Jugoslavije, da urade to isto. I reći će im “evo kada je takvu rezoluciju usvojila Crna Gora, koja je najbliža Srbiji, usvojite i vi”. Drugi razlog usvajanja ove rezolucije je pritisak da se Republika Srpska proglasti za genocidnu republiku i da joj se oduzmu prava koja ima po Dejtonskom sporazumu. I treći razlog je povratak na vlast u Crnoj Gori na velika vrata Mila Đukanovića - izjavio je Dragan Marković Palma gostujući na televiziji Pink.

On kaže da odluka Skupštine Crne Gore nije odluka naroda Crne Gore, već je to politička odluka.

- Siguran sam da se 97 posto građana Crne Gore ne slaže sa ovom rezolucijom. Ali Milo Đukanović je mađioničar na političkoj sceni. To da neko toliko dugo vlada, a da je taj zajedno sa Srbijom i srpskim narodom učestvovao u nametnutim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije je magija. I on sada kaže “nisam ja ratovao nigde i nisam bio nigde majke mi, oni su drugi”. Ovom rezolucijom je naneta velika šteta srpskom narodu, Republici Srpskoj i Srbiji. Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, ali se Crna Gora meša u teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Što se tiče Zdravka Krivokapića, on je izneverio i svoju porodicu i Srpsku pravoslavnu crkvu. On je kao mlaka voda, niti da se kupaš u njoj, niti da je piješ - rekao je Marković.

 
Palma tvrdi da Milo Đukanović "ne može da oprosti Srbiji ekonomski uspeh, međunarodnu popularnost Srbije, najviši rejting u istoriji Srbije i u MMF – u i u Svetskoj banci".

- Ja neću više da pozivam građane Srbije da ne letuju u Crnoj Gori. Neka svako ide na more tamo gde voli, ali Milu Đukanoviću Srbija ne može da oprosti štetu koju nam je naneo. Milo Đukanović će na kraju prihvatiti Zdravka Krivokapića, ali političari u Crnoj Gori, a ne narod, donose odluke na štetu Srbije koja je izgradila 80 posto Crne Gore od zemljotresa do turizma. Sada će doći do velikog pritiska da Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovine i Severna Makedonija donesu iste rezolcije kao Crna Gora. Ja ih molim da to ne urade, jer genocida u Srebrenici nije bilo. Ko je pojedinačno odgovoran za zločin neka odgovara - rekao je Marković.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR