Glas Javnosti

OVO JE UČINAK NARODNIH POSLANIKA SA JUGA SRBIJE: Od oborenog rekorda do suspendovanog Tviter naloga

Politika
Autor: Glas javnosti

U sazivu aktuelnog republičkog parlamenta je pet poslanika sa područja Leskovca, od kojih je četvoro novih. Da li su i koliko bili aktivni i uzimali reč na zasedanjima Narodne skupštine, govori sledeća statistika.

Samo jedan od pomenutih petoro je poslanik opozicije, a to je Nebojša Cakić sa liste Moramo, koji je bio i najaktivniji u skupštinskim obraćanjima i govorio čak 47 puta, piše portal Rešetka. Cakić je uspeo za svega par meseci da obori poslanički rekord, jer je govorio više puta od svih dosadašnjih poslanika iz ovog grada u republičkom parlamentu.

Prema podacima Otvorenog parlamenta, kao najaktivnija Leskovčanka u Skupštini Srbije, iza Cakića je Tatjana Jovanović sa liste socijalista, koja je govorila četiri puta, a zatim “povratnik” Nenad Filipović iz Jedinstvene Srbije koji se obratio svega dva puta.

Narodne poslanice iz većinske Srpske napredne stranke Andrijana Vasić i Marija Jovanović javnost još  nije dobila priliku da čuje kako zastupaju interese svojih sugrađana u republičkom parlamentu.

I dok je Jovanovićeva “nevidljiva” otkako je ušla u republički parlament, Vasićeva je veoma aktivna na društvenim mrežama, gde često komentariše aktivnosti u odborima u kojima se nalazi ili javno zastupa stavove političke opcije kojoj pripada, a to je “platila” brisanjem jednog od naloga na društvenim mrežama.

Naime, zbog kršenja pravila Tvitera, ova društvena mreža suspendovala je zvanične naloge 12 narodnih poslanika među kojima su i Leskovčanka Andrijana Vasić, Nišlijka Jelena Žarić Kovačević i Vranjanka Aleksandra Tomić, piše Rešetka.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR