Glas Javnosti

Ovako je govorio PRIJATELJ SRBA REMZI KLARK: Amerika je demonizovala SRBE!

Politika
Autor: Glas javnosti

U Njujorku je, u 94. godini, prošlog vikenda preminuo Remzi Klark, kopredsednik Međunarodnog komiteta "Slobodan Milošević".

Bio je jedan od najbriljantnijih Amerikanaca savremenog doba, nekadašnji visoki funkcioner u ministarstvu pravde u Kenedijevoj i Džonsonovoj administraciji, ministar pravde, državni tužilac..., čovek koji je branio žrtve američke agresije širom sveta.

Toj plemenitoj borbi, kako ističe Vladimir Kršljanin, sekretar Međunarodnog komiteta "Slobodan Milošević", je posvetio poslednjih pet decenija svog života:

- Mi Srbi smo imali čast da to u punoj meri osetimo i sa razlogom ćemo ga uvek pamtiti kao jednog od naših najvećih prijatelja.

Klark je, u više navrata boravio u našoj zemlji, dižući glas protiv besomučne NATO agresije i stajući u odbranu, kako našeg naroda, tako i tadašnjeg rukovodstva. Posebno je isticao da Haški sud treba da prestane s radom, a svi njegovi zatočenici, među kojima i Slobodan Milošević, treba da budu predati suđenjima u svojim državama:

U razgovoru za "Novosti", 2005. godine istakao je da je protiv volje SAD, stotinu zemalja potpisalo Povelju za osnivanje Međunarodnog krivičnog suda u Rimu, koji bi sudio i Americi zbog ratnih zločina, koje su u svetu činile njene vojne snage:

- Svoje ovladavanje Ujedinjenim nacijama, SAD su iskoristile za demonizaciju mnogih nacija, nadasve Srba. Ali, kontrola SAD nad UN definitivno mora da prođe!

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR