Glas Javnosti

OTKRIVAMO : Otkazana poseta premijerke Ane Brnabić Bačkoj Palanci

Politika
Autor: Glas javnosti

Iz Opštine Bačka Palanka saopšteno je da je otkazan za danas planirani dolazak premijerke Ane Brnabić, i da će javnost blagovremeno biti obaveštena da li će i kada ova poseta biti realizovana, prenosi lokalni portal BAP vesti.

Ranije je bilo najavljeno da će premijerka Brnabić danas posetiti područja ugrožena nevremenom u Čelarevu i Bačkoj Palanci.

Prema planu posete objavljenom na sajtu opštine Bačka Palanka, Brnabić je jutros, zajedno sa ministrom za javna ulaganja Markom Blagojevićem, zamenikom generalnog sekretara Vlade Petrom Janjićem, i predsednikom opštine Branislavom Šušnicom, trebalo da obiđe kuću u Čelarevu, koja je oštećena u nevremenu, a u kojoj je živela porodica sa četvoro dece.

Bilo je planirano i da premijerka poseti Gimnaziju „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci, a zatim da u zgradi opštine razgovara sa rukovodstvom Bačke Palanke i članovima Štaba za vanredne situacije.

Podsetimo, građani Bačke Palanke protestovali su u prethodna dva dana zbog smrti 13- godišnjeg dečaka koji je stradao od strujnog udara, iako je nadležnima prijavljivan problem sa kablovima na tom mestu čak 27 puta, a niko ih nije uklonio. Prethodno je, takođe od strujnog udara, stradao dečakov 66-godišnji deda.

Stanovnici Bačke Palanke zatražili su i smenu predsednika opštine Branislava Šušnice iz SNS-a, koji je verbalno napao novinarku jednog lokalnog portala jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom. Vidno ljut zbog pitanja, predsednik opštine Branislav Šušnica se izvikao na novinarku.

 

Zbog toga što je učestvovao u protestu zbog smrti dečaka, radnik javnog komunalnog preduzeća u Bačkoj Palanci Željko Pejčić dobio je otkaz. Nakon što je njegov slučajk dospeo u medije, rekao je da su ga pozvali iz preduzeća da mu se izvine i da mu kažu da će biti vraćen na posao.

„Ja sam rekao ne, ja idem do kraja“, poručio je Pejčić na jučerašnjem protestu.

Iz Elektrodistribucije Srbije (EDS) juče je saopšteno da je posebna komisija tog preduzeća pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu tokom saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci, protiv dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T. koji su suspendovani i protiv kojih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava, kako bi se utvrdila krivična odgovornost.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR