Glas Javnosti

ORLIĆ: SKUPŠTINA NEĆE RASPRAVLJATI O FRANCUSKO-NEMAČKOM PREDLOGU, NIJE ZVANIČAN DOKUMENT

Politika
Autor: Glas javnosti

Narodna Skupština Republike Srbije nema francusko-nemački predlog, to nije zvaničan dokument, rekao je predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Orlić je izjavio da će posebna sednica o Kosovu i Metohiji koja počinje danas „trajati koliko mora“, a da će sve vreme biti prisutan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će odgovarati na pitanja poslanika.

On je za RTS izjavio da na sednici neće biti reči o francusko – nemačkom predlogu za Kosovo, jer je u pitanju „non pejper“, kao i da Srpska napredna stranka čiji je funkcioner, nije pozvala na okupljanje svoje pristalice ispred Skupštine Srbije, dok u njoj traje sednica.

„Kad neko kaze ‘non pejper’ to nije zvaničan dokument, takvo nešto Skupština nema“, rekao je Orlić.

Na pitanje da li će se na sednici parlamenta raspravljati o predlozima koje su podnele stranke iz opozicije, za rešavanje problema na Kosovu, Orlić je rekao da neće, i da „te stvari nisu pisane i pravljene da se o njima raspravlja u Skupštini, nego da se njima maše u rukama“.

„Ne očekuju oni, znaju da ne može da bude na sednici, pogotovo neke peticije. Nema suštinskog sadržaja, a iskrenosti nema ni u tragovima“, kazao je Orlić.

Naveo je da ipak, tokom skupštinske rasprave, „svako može da predloži šta god hoće“, ali da bi jedini „pravi način“ konstruktivnog rada opozicionih stranaka bio da „pruženu ruku predsednika republike uvaže i prihvate na odgovarajaući način“, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, sednici će prisustvovati i predstavnici Srba sa Kosova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR