Glas Javnosti

PREGOVORI U TOKU : Sastali se predstavnici partija, još uvek nema dogovora o novoj crnogorskoj vladi

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Novi sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju 44. Vlade Crne Gore održan je u subotu uveče u Podgorici, ali nije završen dogovorom.

Sastanak je održan u hotelu „Bristol“ u Podgorici, a inicijator je bio mandatar Milojko Spajić. Prema našim saznanjima, ništa konkretno nije dogovoreno, kako o budućim konstituentima vlade, tako ni o broju resora i rešenjima za ministre.

Izvor te televizije, koji je prisustvovao razgovorima, istakao je da je dogovoreno da bi novi sastanak trebalo da bude održan krajem meseca, nakon što se iz SAD vrati državna delegacija predvođena predsednikom države Jakovom Milatovićem.

Osim Spajića, sastanku su prisustvovali Aleksa Bečić iz Demokratske Crne Gore, Vladimir Joković iz SNP Crne Gore, Ervin Ibrahimović iz BS, Fatmir Đeka iz koalicije Albanska alijansa, Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma, Adrijan Vuksanović iz HGI i Srđan Pavićević iz Civisa. Nije bilo predstavnika Ujedinjene Crne Gore, ali ni predstavnika koalicije „Za budućnost Crne Gore“, sa kojima je mandatar ranije pregovarao.

Uprkos tome što je mandatar Milojko Spajić dobio još 10. avgusta mandat da formira novu vladu, još se ne nazire dogovor, niti se zna pouzdano ko će biti konstituenti buduće vlade i vladajuće koalicije. U međuvremenu, Spajić i Milatović su se sastali dvaput i razgovarali o formiranju nove vlade i koracima koje treba preduzeti.

Deo aktuelnih planova mandatara, uz to, nije Ujedinjena Crna Gora, koja je bila partner na listi PES-a na junskim parlamentarnim izborima.

„Prvo, sasvim je nejasno čiji su to mandati u ovom trenutku. Drugo, mi imamo samo jedan mandat, ali i samo jedan obraz i glavu kojom samostalno promišljam“, naveo je ranije Goran Danilović, predsednik Ujedinjene Crne Gore.

Spajić, čelnik Evrope sad, nakon što je dobio od predsednika države Jakova Milatovića mandat za formiranje nove vlade, ima rok od 90 dana da u tome uspe.

Pri sadašnjem stanju, deo nove vlade mogli bi biti Evropa sad, Demokratska Crna Gora, stranke manje brojnih naroda, to jest, BS, HGI, Albanski forum, Albanska alijansa. Tu je i SNP Crne Gore. A možda i DUA, čiji je lider Mehmet Zenka, prema saznanjima RTCG, bio učesnik sastanka u Podgorici.

Glas javnosti/RTCG

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR