Glas Javnosti

Blokiran saobraćaj širom Crne Gore: Građani protestuju protiv formiranja vlade

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Građani u više opština blokirali su saobraćaj, u znak protesta protiv formiranja vlade sa nekadašnjim partnerima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore.

Blokade organizuje grupa “Odbrana izborne volje”, koja sada ima 20.000 članova. Na protestima u više opština istaknut je transparent: „Izdaja se ne prašta“.

Građani su u Podgorici blokirali saobraćaj na kružnom toku na Zlatici, pišu Vijesti.

Na vajber grupi „Odbrana izborne volje“, za večeras su najavljene blokade saobraćajnica i kod skretanja za tunel Sozinu u Baru, kod Luke Zelenika u Herceg Novom, na Ribarevinama, na Persinoj stanici u Beranama, na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, na skretanju za Dubočicu u Pljevljima, na parkingu preko puta Stajevića u Zeti.



Iz Uprave policije je saopšteno da će povodom objava na društvenim mrežama, da će doći do neprijavljenih javnih okupljanja – autokolona u gradovima Crne Gore, službenici Uprave policije, snimati sva neprijavljena javna okupljanja pre, tokom i po završetku tih okupljanja.

Članovi grupe pozivali su prethodnih dana na proteste povodom aktuelnih političkih dešavanja oko formiranja vlade, razmenjivali brojeve telefona pojedinih političara i slali im poruke.

Na Trgu Šaka Petrovića, u Nikšiću, okupio se veliki broj građana koji su potom krenuli u auto-kolonu.

Kako su kazali na ovaj način žele da pošalju poruku Milojku Spajiću da neće dozvoliti „prekrajanje izborne volje“ građana.


Saobraćaj u Budvi blokiran je na kružnom toku, na ulazu u grad.

Grupa građana blokirala je magistralni put Bijelo Polje – Berane – Podgorica, na kružnom toku u mjestu Ribarevine. Kako su naveli, protestuju zbog „prekrajanja izborne volje građana“.

„Ovo je vanstranački protest zbog nemogućnosti da srpski narod artikuliše svoje nacionalne interese. Želimo da pošaljemo poruku sadašnjim uzurpatorima narodne volje da ćemo, ukoliko ne ispoštuju zahtjeve našeg protesta, radikalizovati iste“, kazao je Neđeljko Grandov, jedan od prisutnih građana.

U Lepetanima je bio najavljen početak blokade trajektnog prelaza u Boki, u blizini autobuskog stajališta kod pristanišnog platoa okupljeno je desetak građana.

U 19.11 sati na ulazu u pristanište pojavilo se nekoliko automobila sa srpskim zastavama koji su se poprečno parkirali, ali saobraćaj još nije zaustavljen.

Na prilazu trajektnom pristaništu prisutno je nekoliko policajaca koji su doneli i kameru za snimanje eventualnog protestnog skupa.

Saobraćaj na trajektnim prelazi za sada normalno funkcioniše. Automobile koji žele na trajekt, policija usmerava na drugi ulaz blizu jednog kafića.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR