Glas Javnosti

BAŠKARENJE BEZ PREMCA: Milatovićev let (za Hrvatsku) kompanijom u vlasništvu Pinka koštao 18.700 evra

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nešto preko 20.000 eura iznosili su troškovi puta i smeštaja tokom službene posete predsednika Crne Gore Jakova Milatovića Hrvatskoj, koji je u tom zemlji boravo 4. i 5.septembra, navodi se u dokumentaciji koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS dobila uz pomoć Zakona o slobodnom pristupu informacijama, piše CDM.

“Najveći deo tog novca potrošen je za najam privatnog aviona na relaciji Podgorica-Zagreb-Pula-Podgorica – 18.700 evra”, navodi MANS, prenosi CDM.

Podsetimo, Milatović je u nedavnu službenu posetu  Hrvatskoj lete avionom beogradske kompanije “Air Emeralds”, a ne Vladinim avionom jer je bio nedostupan.



Na sajtu APR-a piše da je vlasnik Air Emeraldsa kompanija Air Pink, kao i da su obe kompanije registrovane na istoj adresi Japanska 4, na Novom Beogradu.

Kompanija Air Pink je deo poslovne imperije Željka Mitrovića. Ta kompanija je osnovana 1998. godine, a Mitrović je pre dva meseca objavio da su kupili dvadeseti avion, i da su, kako tvrdi, sada druga po veličini džet komapanija u Evropi.



Iz Milatovićevog kabineta su ranije objasnili da je komercijalne letove za potrebe šefa države moguće koristiti kad program posete i agenda događaja to dozvoljava, a što je Milatović već radio kada je išao u posetu Briselu, te da to u slučaju zvanične posete Hrvatskoj nije bilo moguće, piše CDM.




Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR