Glas Javnosti

OGLASILA SE I PREMIJERKA BRNABIĆ : Na fotografiji sam, izašla sam kasnije, stajala sam tamo 10 minuta

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Tirani da je bila prisutna na fotografiji na kojoj su se zajedno slikali učesnici Berlinskog procesa, iako na pitanje reportera jedne televizije nije direktno htela da pokaže gde se ona nalazi na fotografiji koju je objavio Evropski savet.

„Želim da demantujem ne dezinformacije, već otvorene laži da mene nema na toj fotografiji. Ima me na fotografiji.“, rekla je Brnabić.

„Mogu li da ne debatujem sa vama? Vlada Republike Srbije je objavila fotografiju na kojoj je predsednica Vlade, a to sam ja, na toj fotografiji. Činjenica da sam na fotografiji je što niko sa Berlinskog procesa nije rekao da je bilo ko izbegao fotografisanje. Samo ste vi rekli da sam izbegla fotografisanje. Valjda zato što ste jedva čekali da učinite nažao svojoj zemlji, i da izbacite lažnu vest“, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da je namera bila da „sutra, neki drugi strani mediji, objavi kako nisam htela da se fotografišem“.

„Da, na fotografiji sam. Izašla sam kasnije, bila i stajala tamo 10 minuta. Ne znam šta želite da dokažete“, ponovila je Brnabić.

Na ponovnu konstataciju reportera jedne televizije da je nema na fotografiji koju je objavio Evropski savet, ona je rekla: „Ne znam koja je zvanična fotografija. Dakle, rekli su mi da izađem na fotografisanje, i izašla sam. Stajala sam tamo, gledala priredbu, bila. Niko sa tim nema nijedan problem osim vas“.

Podsetimo, danas je objavljeno da se premijerka Srbije Ana Brnabić nije se fotografisala zajedno sa ostalim učesnicima samita Berlinskog procesa u Tirani, kako se nezvanično saznaje, zbog zastave Kosova.

Nakon toga, Vlada Srbije je demantovala tu informaciju.

„Naime, predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovala je u zajedničkom fotografisanju svih lidera Evrope i regiona u Tirani. Time je Srbija još jednom pokazala da ne vodi politiku izolacije, već da je okrenuta saradnji i rešavanju svih otvorenih pitanja dijalogom“, stoji u saopštenju Vlade.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR