Glas Javnosti

Oglasila se Eparhija raško-prizrenska o situaciji na KiM: OVO JE AGRESIJA NA ETNIČKOJ OSNOVI!

Politika
Autor: Glas javnosti

Eparhija raško-prizrenska izrazila je najveću zabrinutost povodom jutrošnje akcije kosovske policije na severu Kosova i Metohije.

Eparhija je pozvala na smirivanje situacije.

- Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu Kosova i Metohije, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći - piše u saopštenju koje je objavio otac Sava Janjić na svom Fejsbuk nalogu.

NE PROPUSTITE

 

- Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost. Eparhija raško-prizrenska najoštrije apeluje da se policijske snage hitno povuku jer situacija može dodatno da eskalira. Takođe, Eparhija apeluje na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije. Sve građane pozivamo da pokažu maksimalnu uzdržanost.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR