Glas Javnosti

ODOBRENA MEĐUNARODNA EKSPERTIZA! Ekshumacija tela Muamera Zukorlića u petak (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Ekshumacija i obudkcija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića biće obavljena u petak, 6. maja, najavio je njegov sin Usame Zukorlić.

On je na društvenim mrežama napisao da je takvu odluku doneo Viši sud u Novom Pazaru.

“Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obudcenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Nemačka). Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine”, naveo je Zukorlić.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru od 11. aprila postupa po njegovoj krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) podneo zahtevajući da se utvrdi tačan uzrok smrti Muamera Zukorlića.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Usame Zukorlić je u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.

U sklopu istrage Više tužilaštvo ga je saslušalo i predložilo, a Viši sud, odobrio da se obavi ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića.

Bivši sandžački muftija, a tadašnji potpredsednik Skupštine Srbije preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR