Glas Javnosti

Odgovor Vučića na optužbe iz Crne Gore: Nismo mi uhapsili vladiku

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Crne Gore optužio je državni vrh Srbije da već duže vreme koristi svaku priliku da u Crnoj Gori stvara ili podiže tenzije.

Srđan Darmanović je u Skupštini Crne Gore ponovio stav koji je već izneo - da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

Šef crnogorske diplomatije je, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića, rekao da srpski državni vrh, zajedno sa medijima koje kontroliše i potpomognut političkim saveznicima u Crnoj Gori, stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori da bi, kako Darmanović ocenjuje, "pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa, izazvao političku nestabilnost u Crnoj Gori, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema".

Darmanović je ocenio da posebnu ulogu u tome imaju, kako je rekao, "režimski mediji".

Darmanovih je rekao da je Srbija za današnju Crnu Goru ono što sama želi da bude, iskreni prijatelj, dobar sused i veliki ekonomski partner, ako se tako bude odnosila prema Crnoj Gori.

Istovremeno, on je dodao da je Srbija, ako se bude mešala u unutrašnje stvari Crne Gore, latentna opasnost i protivnik.

"Neka oni rade svoj posao"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas optužbe iz Podgorice da je Srbija odgovrna za podizanje tenzija između dve zemlje.

"Jeste, mi smo uhapsili vladiku i držali ga u pritvoru 72 sata, mi smo zabranjivali njima da uđu u nasu zemlju, pa mi dizemo tenzije, i to nam govore o stanju sa kovidom 19 oni koji....ali, bolje da ja ne govorim o tome, već su rekli drugi, epidemiolozi...", rekao je Vučić u Novom Pazaru.

On je poručio: "Neka oni rade svoj posao, a da ja ne bih 'dizao' dalje tenzije, ne mogu čak ni da odgovaram", naveo je Vučić, upitan da prokementarise optužbe crnogorskog ministra spoljnih poslova.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR