Glas Javnosti

ODBORNIK U CRNOJ TRAVI STUPIO U ŠTRAJK GLAĐU: Nezadovoljan radom lokalne samouprave i predsednika opštine!

Politika
Autor: Glas javnosti

Svetislav Đikić, odbornik u Skupštini opštine Crna Trava, stupio je u štrajk glađu zbog nezadovoljstva radom lokalne samouprave.

On je rekao da je iseljavanje stanovništva iz te opštine poprimilo alarmantne razmere i da lokalna samouprava i predsednik opštine Slavoljub Blagojević ne preduzimaju ništa da se taj proces zaustavi.

-Crna Trava je opustošena, jer je sa nekadašnjih 6.000 spala na tek nešto više od 1.000 stanovnika. Smatram da je krajnje vreme da se u rešavanje tog problema uključi Vlada Srbije, zbog čega sam zatražio hitan dolazak predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da utvrde za šta su potrošene velike pare koje su namenjene za podršku mladim ljudima koji se odluče da ostanu u ovoj opštini, rekao je Đikić, piše N1. 

On kaže da je njegov zahtev dobio snažnu podršku i da je nekolicina građana najvila da će se priključiti njegovom protestu.

 

-Zbog izuzetno visoke temperature jutros sam uputio zahtev predsedniku opštine Slavoljubu Blagojeviću da mi omogući da štrajk nastavim u prostorijama lokalne uprave, ali je moj zahtev odbijen, naveo je Đikić.

Najavio je da će nastaviti štrajk glađu sve dok predstavnici nadležnog ministarstva ne dođu u Crnu Travu i uvere se u istinitost njegovih navoda.

Skupština opštine Crna Trava ima 17 odbornika, od kojih je 15 iz Srpske napredne stranke, a dvojica iz Socijalističke partije Srbije.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR