Glas Javnosti

ODBACIVANJE I PERIPETIJE : Skupštinski odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio sedam amandmana opozicije

Politika
Autor: Glas javnosti

Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio je danas sedam amandmana opozicije, od 58 podnetih, na tri zakona, jer je ocenio da nisu u skladu sa Ustavom, i još tri koja su podneta na međunarodne ugovore iako to poslovnikom nije dozvoljeno.

Na sednici je predsednica odbora Jelena Žarić Kovačević predložila da se donese ocena kako ti amandmani nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom amandmani koje su podneli poslanici iz grupe Ujedinjeni, Demokratske stranke i Narodne stranke.


Bez rasprave i obrazloženja, poslanici su kao neustavne odbacili dva amandmana, od 18 podnetih, na izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, tri amandmana, od 17 podnetih, na dopune Zakona o javnim medijskim servisima, kao i još dva amandmana, od ukupno 23 podneta, na izmene Zakona o državnim službenicima.


Poslanici su takođe odbacili tri amandmana poslanika DS-a Miodraga Gavrilovića pošto po poslovniku nije moguće podneti amandman na tekst ugovora.

Odbor je ocenio da su ostali amandmani u skladu sa Ustavom, a poslanici će o njima voditi raspravu u ponedeljak prenosi Beta

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR