Glas Javnosti

ODAKLE TOLIKI AUTOBUSI IZ MAKEDONIJE U SRBIJI: Evo koja je pozadina PRIČE o Makedoncima na Vučićevom MITINGU

Politika
Autor: Glas javnosti

Podsetimo, već danima se spekuliše o tome odakle će u Beograd stići 2.200 autobusa, koliko ih se očekuje na današnjem skupu.

Danas je u Beograd stiglo više autobusa nego ikada. Oni u glavni grad Srbije nisu pristigli kako bi uživali u majskom danu, već kako bi prisustvovali miting Srpske napredne stranke. Pored autobusa sa domaćim, širom grada uočljivi su i oni sa stranim tablama, a čitaoci portala Nova.rs javljaju da je jutros oko sedam ujutru na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom uočena čitava kolona autobusa, puna ljudi koji su najverovantije krenuli put Beograda u kom ih čeka dnevnica i sendvič.

Podsetimo, već danima se spekuliše o tome odakle će u Beograd stići 2.200 autobusa, koliko ih se očekuje na današnjem skupu.

Neke regionalne organizacije, poput novoformiranog udruženja u Skoplju, samoinicijativno su potvrdile da organizuju prevoz do Beograda za veliki skup Srpske napredne stranke, tamošnji mediji prenose da je u pitanju udruženje blisko bivšem premijeru te zemlje Nikoli Gruevskom.

Podržimo čoveka koji je svoj život posvetio Srbiji! Usudite se na poziv predsednika Vučića i pođite sa nama u Beograd! Organizujemo prevoz do Beograda 26.05 (petak) na najveći skup ikada održan u Srbiji, a svi zainteresovani neka se jave na broj telefona udruženja i rezervišu svoje mesto“, navodi se u saopštenju udruženja.

Uz to, za Vučićev miting organizovan je besplatan prevoz u Kumanovu, Skoplju i drugim gradovima Severne Makedonije.

Udruženje „Mir, sloga, stabilnost“ nalazi se u zgradi bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog u Bihaćki i u blizini partijske centrale vladajućeg SDSM-a. Predsednik udruženja Dimitrije Nedić izjavio je za televiziju N1 da postoji zainteresovano članstvo koje je spremno da ode u Beograd, ali do sada nije bilo organizacije.

Redakcija je pozvala broj telefona koji su ostavili za polazak i dobila odgovor da je on besplatan.

„Prevoz je besplatan, voda i sendviči su obezbeđeni. Sastanak je zakazan za 18 časova, nemamo tačne informacije koliko će trajati. Posle mitinga idemo do odredišta za parkiranje autobusa i vraćamo se“, odgovorili su.

Sa druge strane, Miroslav Tričković je potvrdio da je u Kumanovu organizovao prevoz do Beograda na ličnu inicijativu.

Ovo je moja lična inicijativa koju sam pokrenuo jer ima mnogo građana Srbije koji glasaju ovde u Kumanovu. Pored izbornog mesta u Skoplju, osnovano je i ovde. Predsednik Vučić je dobio najviše poverenja građana koji glasaju i u Kumanovu i u Skoplju, više od 90 odsto“, rekao Miroslav Tričković, odbornik u Kumanovu.

Podsetimo plan predsednika Vučića je da, iz svih krajeva zemlje u Beograd ispred plato Narodna skupštine pristigne neverovatnih 2.200 autobusa.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR