Glas Javnosti

OD LAŽI SE NE ŽIVI: Albanci masovno napuštaju Kosovo i Metohiju! Sada žanju rezultate propale politike!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Profesor Filozofskog fakulteta Ljuljzim Dragidela ocenio je da postoje različiti razlozi zbog kojih građani napuštaju Kosovo i Metohiju, ali je pre svega razlog ekonomske prirode, navodeći da je “beg” mladih posledica svih prošlih vlada, prenela je Koha.

"To nije kratkoročna posledica, već posledica poslednjih 20 godina. Sada i mi žanjemo rezultate te politike. Samoopredeljenje je povuklo poteze u tom pravcu, porodičnim dodacima, koji nisu veliki, ali ih ima. Naravno da to nije dovoljno“, rekao je Dragidela.



Kao glavni podsticaj za ostanak mladih u zemlji vidi ekonomski razvoj, ali je ukatao da je istostanak ekonomskog razvoja posledica nedostatka političke i pravne stabilnosti.

Pored političke stabilnosti, on je naveo i investicione mogućnosti i funkcionisanje zakona kao osnovu za stvaranje mogućnosti za ulaganje.

"Glavno pitanje je ekonomski razvoj, to je osnova. Jedan od aspekata zašto nema ekonomskog razvoja je politički aspekt, politička situacija u našoj zemlji jer znamo da vlade ne ulažu već stvaraju uslove za ulaganja. Uslovi zahtevaju politicku i pravnu stabilnost u drzavi. Nismo imali ni Privredni sud. Moramo da stvorimo sve uslove”, rekao je Dragidela.

On je rekao da su kreiranje politika, poput socijalne pomoći, kratkoročne i da ne rešavaju problem migracija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR