Glas Javnosti

OBRT U SUĐENJU ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Sud u Prištini doneo NEOČEKIVANU odluku

Politika
Autor: Glas javnosti

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića zakazan je za 22. i 23. februar.

Osnovni sud u Prištini, Posebno odeljenje, ukinuo je sve mere određene prema osumnjičenima za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

"Još od podizanja prve optužnice mom branjeniku Dragiši Markoviću bila je određena mera obaveznog javljanja u policijsku stanicu, a koja je bila na snazi do danas. Zaista ne znam zbog čega su uopšte ove mere bile na snazi do sada", rekao je advokat Dejan A. Vasić, branilac Dragiše Markovića.



Kaže da je kroz brojne žalbe ukazivao na odsustvo svake svrhe za ovom vrstom mere, obzirom da je bilo jasno da će Dragiša Marković učestvovati u postupku, što se, kako je rekao, pokazalo tačnim.

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića zakazan je za 22. i 23. februar, prenosi RTS.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR