Glas Javnosti

OBRADOVIĆ O VUČIĆU: Izbore smo mu tražili još 27. februara

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da ta stranka traži ostavku predsednika države Aleksandra Vučića i kompletne Vlade Srbije, kao i vanredne izbore na svim nivoima.

„Još od 27. februara (to tražimo) kada je Vučić u Briselu prihvatio da sprovodi protivustavni francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo“, rekao je Obadović, povodom izjave Vučića da će izbora biti odmah čim ih neko iz opozicije zatraži.

On je rekao i da Dveri „nemaju nikakav problem sa povećanjem cenzusa“, o čemu je kao mogućnosti nedavno govorio Vučić, s tim što smatraju da je izborna reforma u demokratskim zemljama stvar dogovora vlasti i opozicije, i da se nikad ne radi uoči izbora i ne važi za prve, nego tek za naredne izbore.

On je istakao da smatra da „patriotska opozicija na sledeće izbore na svim nivoima treba da izađe ujedinjena u jedan zajednički predizborni blok koji bi dobio najmanje između 15 i 20 odsto glasova, a samim činom formiranja postao najveća opoziciona političa snaga i druga politička opcija u Srbiji“.

Mi već imamo odličnu saradnju unutar državotvornog bloka patriotske opozicije, gde bih posebno izdvojio Srpsku stranku Zavetnici, na čelu s Milicom Đurđević Stamenkovski, i Pokret za odbranu Kosova i Metohije na čelu sa profesorom Milošem Kovićem“, rekao je Obradović.

Komentarišći to što je predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović primio nedavno od ministra odbrane Miloša Vučevića repliku srednjovekovnog mača, po završetku Visokih studija bezbednosti i odbrane, on je naveo da je „u normalnim vremenima normalno da se političari stalno usavršavaju u poslu kojim se bave“.

„Ovo se posebno odnosi na visoke studije bezbednosti pri ministarstvu odbrane, ali ovo danas nisu normalna vremena niti ova vlast vodi državu na ispravan način. Zato bih izbegao tako nešto u korumpiranom sistemu koji su sadašni vlastodršci potupno ukaljali i obesmislili“, rekao je Obradović.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR