Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ: O zahtevu dela opozicije za izbore na svim nivoima

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća danas javnosti o svim aktuelnim temama za državu.

Na početku obraćanja, Vučić je čestitao košarkašima Srbije pobedu koja je donela radost ne samo našem narodu nego i mnogima u regionu, a Boriši Simaniću, poželeo je brz oporavak rekavši da je država po njega poslala specijalni avion.

Zahvalio se selektoru Pešiću, zahvalio se i Nikoli Jokiću na predstavljanju Srbije u NBA ligi, te odbojkašicama i Novaku Đokoviću na svim uspesima

O zahtevu dela opozicije za izbore na svim nivoima

Predsednik je podsetio na ovonedeljna dešavanja u Skupštini Srbije, zaglušujuću buku, te zahtev dela opozicije za izbore na svim nivoima, Vučić je rekao da je razgovarao sa predstavnicima političkih partija vlasti i da tu postoji raspoloženje da se izađe u susret zahtevima bivšeg režima... A ako su oni uvereni u pobedu, tu ne bi trebalo da bude nekih problema ali tu ima tehničkih detalja, da sačekamo da prođe dijalog u Briselu, pa sednica SB UN u Njujorku, pa da napravimo sastanke s partijama na vlasti... pa ću u skladu sa tim doneti i odluku...

- Mislim da je to važno za demokratiju i da je to važna poruka našem stanovništvu da zahtevi i prava manjina moraju da se poštuju... - rekao je Vučić dodajući da čestita poslanicima Skupštine koji su izdržali neprimeren teror u Skupštini i uradili nešto dobro za naše građane, pogotovo zakon za lečenje naše dece i ja sam sve te zakone potpisao i na to sam naročito ponosan... - dodao je on.

.

"U četvrtak idemo u Brisel na dijalog, sad ću vam reći probleme"

Vučić je za četvrtak najavio odlazak u Brisel na dijalog jer smatra da se samo tako rešavaju problemi. Osvrnuo se i na jutrošnji upad kosovskih specijalaca u napuštenu fabriku Lola na KiM, te istakao podatak od 401 napada na Srbije, od čega je čak 15 na srpsku decu, 56 napada na crkve SPC, te otimanje pomoći iz kola Hitne pomoći kao i napad na zdravstvene radnike.

To su ukratko napadi na Srbe samo od dolaska Aljbina Kurtija na vlast. Četvorica Srba pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode, ali mnogi nisu pa ih je nabrojao poimence.

- Spremio sam dosijea o isterivanju Srba iz prostorija zgrade u Bošnjačkoj mahali u Mitrovici, a to iseljavanje iz institucija Kurti će očigledno nastaviti... Priština namerava da uz upotrebu sile sprovede nezakonitu eksproprijaciju zemljišta - rekao je Vučić.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR