Glas Javnosti

OBELEŽAVANJE VELIKOG PODVIGA SRPSKOG NARODA: Pranjanci u znak zahvalnosti poklonili predsedniku parcelu zemlje (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U mestu Pranjani danas se obeležava 76-godišnjica akcije Halijard, tokom koje je Jugoslovenska vojska u otadžbini pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića spasila više od 500 američkih pilota. U okviru obeležavanja godišnjice ove akcije biće otvoren aerodrom u čast najveće savezničke akcije spasavanja tokom Drugog svetskog rata.

Pre 76 godina, sa improvizovanog aerodroma u Galovića polju, meštani pranjanskog kraja i Jugoslovenska vojska u otadžbini pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića spasili su više od 500 američkih pilota u okviru misije koja je dobila ime Halijard.

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić poručio je danas u Pranjanima da su građani ovog dela zemlje 1944. godine osvetlali obraz Srbije, a da je naša budućnost i da sada sa saveznicima gradimo odnose prijateljstva.

-Pre samo godinu dana razgovarali smo ovde sa građanima i ljudi su po prvi put čuli i neku lepu reč o sebi, još od 1945. godine. Čuli su istinu, šta se događalo 1944. godine. Beskrajno sam zahvalan Pranjanima, Milanovcu, Čačku, Ljigu, Šumadiji, što su 1944. godine osvetlali obraz Srbiji- poručio je Pranjancima Aleksandar Vučić.

Meštani ovog mesta odlučili su da predsedniku Srbije poklone parcelu zemlje u tom mestu zbog njegovih zasluga za taj kraj.

To je saopštio jedan od meštana Pranjana, koji je lično svedočio akciji spasavanja američkih vojnika, Rodoljub Janković, u svom obraćanju prisutnima na današnjoj svečanosti.

 

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR