Glas Javnosti

NUDE PENZIONERIMA PREGLED PREKO REDA: SNS na sve načine SKUPLJA ljude za miting u Beogradu - neki lekari vraćaju usluge!

Politika
Autor: Glas javnosti

Akcenat je na starijim građanima, a za uzvrat im obećavaju veću brigu za njih i dolazak do lekara preko reda

Pripreme naprednjaka za organizaciju kontramitinga 26. maja uveliko su u toku: određene su kvote, organizuju se autobusi, pritiskaju građani, a pojedini autoprevoznici već su obavestili građane da ne računaju na autobuse za pomenuti datum. SNS je u ozbiljnoj pripremi jer će prema informacijama Nova.rs biti angažovano 2.200 autobusa, zbog čega će u Vojvodini biti angažovani i vozovi "Soko". Pritisci su sve žešći kako se približa kontramiting, o čemu možda najbolje svedoči situacija u Bečeju gde je doktorima u Domu zdravlja data direktiva da pozivaju pacijente na skup SNS.

Takođe se nezvanično saznaje da je u celoj Vojvodini deficit autobusa i vozača. Jedan deo “spontano okupljenih” pristalica SNS će zato 26. maja za Beograd ići vozom Soko.

Prema prvim informacijama, njima će vozne karte biti plaćene, a pored lanč paketa dobiće i dnevnice. U zavisnosti od udaljenosti do Beograda, dnevnice za Vučićev kontamiting se u Vojvodini kreću od 1.500 do 5.000 dinara. Pored novca, ljudima se nude i izvesne “beneficije”, poput lekarskih usluga.

Lekari u Domu zdravlja u Bečeju, a koji su članovi SNS ili su dobili posao preko stranke, dobili su direktivu od koordinatora SNS za Bečej da pozivaju svoje pacijente da idu na miting. Akcenat je na starijim građanima, a za uzvrat im obećavaju veću brigu za njih i dolazak do lekara preko reda“, kaže izvor Nova.rs iz Bečeja, uz napomenu da je kvota za ovu vojvođansku opštinu 1.200 ljudi, odnosno 24 autobusa. Pored starih i bolensih, u Bečeju se putnici skupljaju i preko “konkursa”.

Naime, prema rečima našeg sagovornika, u ovoj opštini je u toku odluka o konkursima za sve nevladine organizacije, udruženja i grupe građana … koji su aplicirali za novac iz budžeta grada.

vucic-avion-instagram.png
foto:

Svi oni su takođe dobili kvote koliko ljudi moraju da odvedu u Beograd, ukoliko žele da dobiju novac na konkursu. Naravno, i ta direktiva je stigla iz IO SNS u Bečeju”, kaže naš sagovornik.

SNS je u ozbiljnim pripremama pred veliki kontramiting zakazan za 26. maj ispred Skupštine Srbije. Kako je Nova ranije objavila, u planu je dolazak 2.200 autobusa iz cele države, odborima su poslate instrukcije i kvote, a kako se vidi u jednoj prepisci na društvenim mrežama, miting je jasno usmeren i protiv opozicije.

Dok se veliki broj autobusa danima priprema, velika rasprava je bila na društvenim mrežama zbog čega nema polazaka na železničkoj mreži 26. maja. Nakon toga, na volšeban način vraćeni su polasci za pomenuti datum, a iz „Srbija voza“ su nam poručili da je posle određenih problema moguće rezervisati karte za 26. maj.

Da se naprednjaci ozbiljno pripremaju za kontramiting potvrđuju i dokazi instrukcija koje se šalju odborima naprednjaka širom zemlje. Predsednik SNS Aleksandar Vučić u više navrata poručio je da niko neće biti prisiljen da dođe na skup, koji će biti najveći ikada.

Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrednosti da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike“, rekao je Vučić.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR