Glas Javnosti

NOVINE U OPOZICIJI : Miroslav Aleksić predstavio novi poslanički klub

Politika
Autor: Glas javnosti

Miroslav Aleksić predstavio je danas u Skupštini Srbije novi poslanički klub Narodni pokret Srbije-Novo lice Srbije.

„Od danas će u Skupštini Srbije funkcionisati novi poslanički klub Narodni pokret Srbije-Novo lice Srbije. Činiće ga Borislav Novaković, Slavica Radovanović, Đorđe Stanković, Miloš Parandilović iz Novog lica Srbije, koji će biti zamenik šefa poslaničkog kluba, a ja ću voditi klub“, saopštio je Aleksić.

On je rekao da će kao poslanici „učiniti sve da do građana Srbije dođu istina i informacije“.

„Zastupaćemo interese svakog čoveka i građanina Srbije. Naša je dužnost da kao poslanici budemo njihovi predstavnici, mi smo plaćeni od građana Srbije i naša je obaveza da ih zastupamo. Ovaj poslanički klub će to i uraditi“, dodao je on.

Kako je rekao, sve njegove kolege „pokazale su da su beskompromisni borci protiv ovog režima“.

„Borci protiv režima gde su mafija, korupcija i kriminal zauzeli sve pore ovog društva. Nećemo odustati dok ne bude došlo do promene na političkoj sceni, dok svaki građanin Srbije ne bude mogao pristojno da živi. Građani Srbije shvataju da su oni suvereni nosioci vlasti i da oni o svemu odlučuju“, rekao je on.

Miloš Parandilović istakao je da su dve političke organizacije pronašle stvari koje ih spajaju.

„Naše stranke su se našle u onim tačkama koje ih spajaju. Ubeđeni smo da promena režima Aleksandra Vučića neće biti van jake srpske desne strane. Ja sam predstavnik Novog lica Srbije, ali našli smo ono što nas spaja. Ovo su ljudi koje sam video na svim protestima i na svim mestima gde smo štitili pojedince od torture vlasti. Suština našeg okupljanja jeste borba za smenu ovog nakaradnog režima Aleksandra Vučića koji je privatizovao celu zemlju. Molim i druge kolege iz opozicije da se ne koncentrišu na ono što ih razdvaja, jer vidimo kako SNS i njihove koalicione kolege mogu da se dogovore kada su njihovi interesi u pitanju, a mi se ovde borimo za slobodu svakog građanina Srbije“, rekao je Parandilović.

Odgovarajući na pitanja novinara Aleksić je rekao da „nije stavljena tačka“ kada je reč o broju članova poslaničkog kluba.

„Ovo je zvanično predstavljanje našeg poslaničkog kluba, ali to ne znači da nam se neko u narednom periodu neće priključiti u ovoj našoj borbi. Što se tiče ideologije, mi smo sa Milošem Paranidlovićem ideološki vrlo bliski, oko mnogih stvari se slažemo, ali naravno ne u svemu. Narodni pokret će biti pozicioniran kao proevropska građanska desnica, što je i bila osnovna ideja Narodnog pokreta pre nego što je postao Narodna stranka. Verujem da gospodin Parandilović nije daleko od toga. Predstavljaćemo sve ono što treba da predstavlja jedan zdrav desni centar“, zaključio je Aleksić.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR