Glas Javnosti

NOVE BARIKADE NA KOSOVU! Građani revoltirani: Blokiran saobraćaj na magistralnom putu

Politika
Autor: Glas javnosti

Kosovska policija oglasila se danas još jednim saopštenjem, navodeći da je akcija koja je danas sprovedena u regionima Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice "uspešno sprovedena".

Građani su u znak revolta postavili barikade, blokirajući tako put u selu Rudare kod Zvečana i u Severnoj Mitrovici kod Tehničke škole. Time je blokiran saobraćaj na delu magistralnog puta Priština – Leposavić – Raška, odnosno iz južnog i severni deo Mitrovice.

Uprkos tome što je situacija mirna građani su revoltirani, a kako je za „Novosti“ rekao Nebojša iz Rudara, „jutros nije stigao ni da doručkuje, a specijalci ROSU su uperili duge cevi u njega“.

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije sproveli su danas akciju širom Kosova, kao i na Severu, u vezi sa sprečavanjem šverca. U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici je tokom sprovođenja ove akcije došlo do sukoba građana sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. U Kosovskoj Mitrovici su bacane kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR