Glas Javnosti

NOVA KOALICIJA NA POMOLU? SPS razmatra da izađe na izbore sa doktorom NESTOROVIĆEM i ZAVETNICIMA?

Politika
Autor: Glas javnosti

Socijalistička partija Srbije razmatra opciju da na predstojeće aprilske izbore nastupi zajedno sa doktorom Branimirom Nestorovićem i strankom "Zavetnici" koju vodi Milica Đurđević.

Srpska napredna stranka i SPS odlučiili su prošlog vikenda da ne idu zajedno na izbore, ali se lider SPS Ivica Dačić izjasnio da će podržati Aleksandra Vučića i njegovu kandidaturu za predsednika.

U skladu sa tim, socijalisti spremaju izbornu taktiku, a koalicija sa osnivačem pokreta "Vitezovi reda zmajeva" i "Zavetnicima" jedna je od mogućih rešenja, piše Blic.

Prema nezvaničnim saznanjima Blica, razgovori tim povodom još nisu vođeni a Dačić ih planira za kraj ove nedelje. Jedna od mogućnosti koje bi mogle da se nađu na stolu je i da Nestorović bude prvi na listi za gradonačelnika Beograda.

Prema najnovijem istraživanju agencije "Faktor plus", "Zavetnici" bi prešli cenzus sa 3,6 odsto. Nestorović je, prema ranijim istraživanjima, dobijao značajnu podršku i njegovo ime našlo se među odgovorima kada bi se postavljalo pitanje "koja od javnih ličnosti vam uliva poverenje, a da se ne bavi politikom".

Sve to su argumenati za razgovore o koaliciji.

- SPS je otvoren za razgovor, ali isključivo sa onima koji su na patriotskoj liniji, ili na liniji levice. Ništa još nije rešeno, treba videti da li oni uopšte žele u koaliciju ili planiraju samostalan nastup - ističe naš izvor.

Dačić za Blic kaže da ni sa kim nije razgovarao, jer je SPS tek u subotu doneo odluku o tome da li izaći na izbore sa SNS.

- MI imamo našu koaliciju, sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima koje vode Ivan Karić, koji su i sada na listi sa nama. Moguće je da ćemo razgovarati sa još nekim, ne bežimo ni od kakvih razgovora i sa Zavetnicima, gospodinom Nestorovićem... - kaže Dačić.
Rekao je da će najverovatnije biti nosilac liste SPS za Srbiju.

- Pošto ćemo igrati odvojeno (od SNS), moramo ljudima da damo nosioca za gradonačelnika, premijera, tim za Beograd. Najverovatnije ću biti ja nosilac liste za Srbije. Sada moramo sve da koncipiramo, nema tu puno vremena, narednih dana ćemo odlučiti - rekao je Dačić gostujući na televiziji Prva.



Ovim povodom pozvali smo i Nestorovića koji nije odgovarao na naše pozive i poruke, a Milicu Đurđević je za Blic rekla da će na Skupštini stranke prelomiti o nastupu na izborima.
- U poslednja tri dana obišla sam šest graova, i u svakom me zatekla nova vest o kolalicjiama kojima treba da pristupim. Naši okružni, gradski i opštinski odbori podneli su predlog da na predstojećim budem nosilac za parlamentarne i predsedničke izbore. Sazvala sam Supštinu koja će biti održana u nedelju, i na kojoj će 2.000 delegata izglasati odluku načinu izlaska na izbore. Ono što sada mogu da kažem da smo najpoželjniji partner i da istraživanja pokazuju da na izborima možemo da nastupimo sami - samouvereno navodi Đurđevićeva.

BONUS VIDEO: DR ALEKSANDAR RADOJEVIĆ: U TOKU JE HRONIČNO TROVANJE!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR